Agenda

Cantica Nova zingt in Klooster Bardel "Stabat Mater"

zondag 26 maart 2017 17:00

Zangvereniging Cantica Nova uit Losser zal dit jaar in de aanloop naar Pasen weer mooie Passiemuziek ten gehore brengen. Dit gebeurt op zondag 26 maart a.s. in de sfeervolle Kloosterkerk van het Klooster Bardel, net over de grens bij Losser.

Prachtige koralen

Cantica Nova brengt een aantal bekende stukken waaronder het bekende meesterwerk Stabat Mater van Josef Gabriel Rheinberger. Ook zullen er prachtige koralen worden gezongen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach en bekende werken van o.a. Mozart en Bruckner. Het concert staat onder algehele leiding van dirigent Mirjam Spoelman. De begeleiding op orgel wordt verzorgd door Carlo van den Beld.

Het concert begint om 17.00 uur (de kerk is open om 16.30 uur) en het adres van het klooster is Klosterstr. 11, D – 48455 Bad Bentheim. De entrée is vrij, wel wordt er aan het eind van het concert een vrije gift gevraagd. Cantica Nova is een 4-stemmig gemengd koor, dat zijn repertoire vooral zoekt in het zingen van klassieke muziek. Het koor heeft zich de laatste jaren kunnen onderscheiden door zich te richten op kwaliteit. Daardoor heeft het zich een plek in het koorlandschap kunnen veroveren en bestaat het koor inmiddels uit zangers en zangeressen uit heel Twente. Het koor blijft zich onderscheiden en ontwikkelen en staat open voor nieuwe leden in alle partijen. (sopraan-alt-tenor en bas). Voor meer informatie hierover kunt bellen met de secretaris Henri Dimmendaal tel: 053-5383993 of via onze website: www.canticanova.nl.

Locatie: 
Klooster Bardel Klosterstr. 11 D – 48455 Bad Bentheim