Agenda

Groene Zondag

zondag 17 september 2017 11:00

Voor de twaalfde keer organiseert Groei & Bloei Enschede-Losser op zondag 17 september a.s. aan het eind van de zomer en vlak voor het begin van de herfst de Groene Zondag.

Deze Groene Markt staat voornamelijk in het teken van planten, tuinen, tuinieren en van wat met de natuur te maken heeft. Net als voorgaande jaren valt er weer van alles te zien en te kopen. Op de plantenbeurs verkopen leden van Groei & Bloei planten die ze kweken of over hebben. Bij de Groei & Bloei ‘plantendokter’ kunt u terecht met vragen over uw tuin en planten.

Bloemstukken

In hun kraampjes verkopen anderen, ook niet-leden, wat ze zelf gemaakt of verzameld hebben. Dat varieert van bloemstukken, voederhuisjes en nestkastjes tot cadeau-artikelen, jam, honing en kaasjes , tuingereedschap, houten speelgoed, glas-in-lood en nog veel meer. Ook de Bonsai- en Fuchsiavereniging, de Hostavereniging en het IVN  zijn weer present. Er is een imker. Vlechters van stro en wilgentenen en een korfvlechter  laten zien wat je van stro, wilgentenen en ander materiaal kunt maken.

Pluim- en kleinveekeuring

Daarnaast worden op het terrein van Erve Kraesgenberg diverse andere activiteiten ontplooid zoals de pluim- en kleinveekeuring van de Losserse Pluimvee & Konijnenvereniging . In de Bakspieker wordt brood gebakken. Sinds een paar jaar is een groep mensen met hun zelfgemaakte kistdraaiorgels aanwezig. Ook dit jaar verlevendigen zij de Groene Zondag met hun muziek.

Tijd en locatie: 11.00 tot 16.00 uur op Erve Kraesgenberg, Bookholtlaan 25 te Losser.

De toegang is gratis. Meer informatie :  www.enschede.groei.nl en www.kraesgenberg.nl

 

 

Locatie: 
Erve Kraesgenberg, Bookholtlaan 25 te Losser.
Organisatie: 
Groei & Bloei