Nieuws

100 paar glim ogen

Elk jaar organiseert Stichting Cluster een zomerspektakel in de schoolvakantie voor kinderen. Elk jaar is er een ander thema. Dit jaar “Dinodorp Santhbergium”

Niet op vakantie

De zomerspelweek is voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd van de gemeente Losser die niet op vakantie gaan. Mocht het zijn dat er geen 100 kinderen zich aanmelden worden de groepen aangevuld met kinderen waarvan bekend is dat ze best een leuke week kunnen gebruiken. Deze week komt tot stand door een groep bijzondere vrijwilligers. Dit is een zeer vaste groep van 29 personen die zich al jaren inzetten om deze week tot een succes te maken. Zelfs buiten het organiseren, plannen en uitwerken van de spelweek komen ze vaak samen om gezellig met elkaar op te trekken. Een heel bijzonder stel vertelt Haico Muller. Niet alleen door de vrijwilligers maar ook talloze sponsoren dragen hun steentje bij. Voor 5 dagen alle het eten van de boterham tot het avondeten env. Het is zo goed geregeld dat voor een kleine bijdrage voor 5 dagen een fijne zomerspelweek is georganiseerd.

De knal

De eerste dag in het dinodorp is het een dag van indelen elkaar middels spel leren kennen en het spannende verhaal wordt verteld.
Dit jaar begint het in het jaar 15369 voor Christus. De kinderen zijn dan de bewoners van de Zandbergen. Doordat er een grote knal is geweest (we kennen dit nu als de oerknal) is er weinig leven meer in het bos. Het is aan de kinderen om zich goed te beschutten, hutten te gaan bouwen. Er word gefluisterd dat er nog een aantal dinosaurussen in het bos zijn of de overblijfselen daarvan. Ook is er een groep archeologen die graag een museum willen stichten. De kinderen kunnen meehelpen.


Op dinsdag is het tijd om je eigen dino te knutselen. Zo krijgt elk kind zijn eigen dino mee naar huis als aandenken. Dinsdagmiddag is een opdrachten race.
Op woensdag is er door middel van spel, speurtochten het museum goed gevuld. Op woensdagmiddag komen ouders en belangstellenden naar het museum. Er staat een lange rij wachtenden. De kinderen vertellen wat ze allemaal hebben verzameld

Uitstapje Dinoland

Donderdag is het tijd voor een uitstapje. Dit jaar Dinoland in Zwolle. Om 16.00 uur zijn ze weer in Dinodorp Santhbergium om te gaan eten en aansluitend met z’n allen te slapen in het ‘t Zaanhoes. Het slapen wordt nog even uitgesteld door een aantal spelen. Voor de oudsten zelfs een nachtspel.

Vrijdag is er begonnen om samen te ontbijten de boel op te ruimen en dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan. Het is voor de kinderen een super week. Ze hebben genoten van al wat ze hebben meegemaakt.
De inzet van een grote groep vrijwilligers en sponsoren maken dit evenement tot een fantastische belevenis voor kinderen en begeleiding. Zo zie 100 paar ogen glimmen.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid