Nieuws

 1.000ste apparaat in het Repair Café

Januari was weer een groot succes in het Losserse Repair Café. Er werden maar liefst 34 apparaten ter reparatie gebracht. Daarvan hebben zijn er 22 gemaakt.

Magneetje

Drie waren helaas niet te repareren en de rest is nog onderhanden. Ze krijgen stofzuigers, DVD spelers, boormachines en vooral ook veel Senseo koffiezetapparaten. Bij zo’n Senseo apparaat is het vaak een magneetje (die de hoeveelheid water in je reservoir meet), die voor problemen zorgt. Maar we krijgen ook apparaten met herinneringswaarde. Een (niet al te ingewikkelde) klok, een houten krukje, een olielamp, die gesoldeerd moest worden, enz. Dingen, die mensen niet weg wìllen doen, omdat er emotionele waarde aan zit.

Op 27 januari kregen we het 1.000ste apparaat binnen sinds de oprichting van het Repair Café in oktober 2013. Het was een lamp met herinneringswaarde: een Hitachi bureaulamp. Een nieuwe buis erin, schoonmaken en hij deed het weer! Voor deze klant hadden we een bosje bloemen en werd een kopje koffie met cake aangeboden.

Het was feest!

Het Repair Café krijgt ook apparaten binnen, die niet meer te maken zijn. Dat zijn er zo’n 25 op de 100. Maar er zitten onderdelen in, die men kan hergebruiken. Deze maand vonden konden we een Senseo repareren, omdat we precies hetzelfde onderdeel uit een oude apparaat konden gebruiken (“weggooien kan altijd nog” is onze motto).

Het Repair Café is een initiatief van het Gilde in Losser, onderdeel van Stichting Fundament. Inwoners van Losser kunnen terecht bij de Werkplaats van het Gilde (Vlasakker 51 te Losser, tegenover het gebouw van de Muchte) elke vrijdag van 10:00 tot 12:30 uur.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid