Nieuws

1e Dinkelloop in de Zandbergen te Losser

Losserse Zandbergen

Op 12 november worden de sportieve krachten gemeten tijdens de crosswedstrijd in de Losserse Zandbergen. De Dinkelcross van AV-Iphitos maakt onderdeel uit van de Twentse Cross Competitie, een samenwerking tussen AV Haaksbergen, AV Goor, ASV Eibergen, SISU Almelo, AC TION Enschede en Iphitos uit Losser. De competitie bestaat net als vorig jaar uit 6 uitdagende hardloopwedstrijden door mooie natuurgebieden in Twente.

Deelname aan vier van de zes wedstrijden is al voldoende om in het eindklassement te komen. Alleen deelnemen aan de Dinkelcross in Losser is natuurlijk ook mogelijk. In Losser kunnen de lopers kiezen uit een 5 km en een 10 km afstand. Voor de jeugdlopers is er een 2,5 en 1,5 km afstand en de kleinste deelnemers leggen een afstand van 1 km in de Zandbergen af.

Beruchte zandvlakte

De loop is afwisselend langs de Dinkel, over de heuvels en over de beruchte zandvlakte. De cross is geschikt voor iedereen; wedstrijdlopers wie hun krachten onderling willen meten en recreatieve lopers wie zichzelf uitdagen. Hiervoor geldt ook de olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen”! Na afloop kan men genieten van de gezelligheid rondom het Zaandhoes en zich verwennen met een zelfgebakken taart door de leden van AV-Iphitos.

 

Overzicht van de wedstrijden Twentse Cross Competitie 2017 - 2018

            1. Pingelloop AVH Haaksbergen 05 november

            2. Dinkelloop AV Iphitos Losser 12 november

            3. Bovenbergloop AV Goor 26 november

            4. Wintercross ASV Eibergen 17 december  

            5. Oudejaarscross AAV SISU Almelo 31 december

            6. Rutbeekcross AC TION Enschede 07 januari 2018

Inschrijven

Inschrijving tot ca. één week voor de wedstrijd op www.inschrijven.nl of op de dag van de wedstrijd tot 1 uur voor de start (meerkosten € 2,-). Meer informatie is te vinden op de site www.twentsecrosscompetitie.nl of op www.av-iphitos.nl/dinkelloop


 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid