Nieuws

Afscheidsreceptie John Slag

Na 26 jaar gemeentelijke dienst gaat de beheerder binnensportaccommodaties John Slag met pensioen. Donderdagmiddag 15 maart werd hem door de gemeente een afscheidsreceptie aangeboden in de fraaie kantine van de gemeentewerf aan de Ravenhorsterweg in Losser.

27 Sterren Gala's

Collega’s, oud collega’s en relaties waren in groten getale komen opdagen om John en zijn echtgenote Carla de hand te drukken. John werkte 26 jaar bij de gemeente Losser als sporthalbeheerder op de Fakkel. Hij heeft 27 Sterren Gala’s meegemaakt. De laatste was 27 januari en hij werd door de Galacommissie in het zonnetje gezet. Hij kreeg als dank voor zijn altijd perfecte medewerking en organisatietalent een onderscheiding.

Een eer

John en Carla werden toegesproken door wethouder Joop Hassink die begon met de zin: “John, wat een eer dat ik je mag toespreken op jouw afscheid.” Joop vertelde dat hij veel dingen kreeg aangereikt om in zijn afscheidsspeech te verwerken. Het viel hem op dat daar veel vergelijkingen in zaten die op hem zelf ook van toepassing waren. Beide in Enschede geboren. Beide uit een katholiek gezin. Beide gek op reizen. En nog een paar dingen.

Joop roemde John ook voor zijn organisatietalent en memoreerde aan de emotionele periode van de vluchtelingenopvang in 2015. Waarbij maar weer eens bleek wat voor mensenmens John is. Joop herinnert zich het emotionele gesprek dat hij vorig jaar met hem had na een vrij ernstig verkeersongeluk van Carla. Joop sprak ook over overspel, valsspelen, er een puinhoop van maken en mensen schofferen. Niet in het echt natuurlijk, maar in het toneelspel bij de Rommelpot. Aan het einde van zijn betoog zei hij gekscherend dat nu John met pensioen ging hij er ook niet meer wilde zijn en ook met pensioen ging. Joop Hassink heeft vrijdag 6 april een afscheidsreceptie. 

 

Tactiek

Aant de Jong, afdelingshoofd Beleid, Strategie en Projecten sprak John en de aanwezigen ook toe. Ook hij roemde de kwaliteiten van John als beheerder van de Fakkel. Ook hij refereerde aan het toneel van John. John had hem eens verteld dat hij het liefst de rol van een dronkenlap speelde. Dat maakt het een stuk makkelijker met de tekst had John gezegd. Als je het dan niet zo goed meer weet ga je met dubbele tong praten en lallen. Heeft geen mens in de gaten.

Hij benadrukte de flexibele opstelling van John. Niets was John te gek, ’s Morgens vroeg de Fakkel ontsluiten en ’s avonds laat nog even fluitend terugkomen om de zaak weer af te sluiten. Hij roemde zijn tactiek om met een vriendelijk gebaar iemand de zaal uit te werken die iets te diep in het glaasje had gekeken en om zijn omgang met de jeugd.

Bedankt

Vervolgens nam John zelf het woord. Hij bedankte al zijn collega’s met wie hij al die jaren zo prettig heb samengewerkt en hij vroeg Carla naast hem te komen staan. Hij prees haar om het feit dat ze altijd achter hem had gestaan. Dat hij op de onmogelijkste tijden van huis moet om zijn werk te doen, waar zij nooit op- of aanmerkingen over maakte. Met een duidelijke emotie in zijn stem had hij het over voor hun “rot jaar” 2017, doelend op het ernstige verkeersongeval dat Carla had gehad. Gelukkig is ze herstellende en al weer voor 80% terug.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.