Nieuws

AJc’96 gaat werken met Verklaringen Omtrent het Gedrag

Met ingang van dit seizoen gaat AJc’96 haar jeugdtrainers, jeugdleiders, bestuurs- en kaderleden verplichten tot het kunnen tonen van een VOG-document.

Voorzitter Robert de Vries; we willen een gezonde vereniging zijn, op alle fronten. Dat betekent in de huidige tijd ook dat we dit soort acties ondernemen. Uit voorzorg. Zoals elke voetbalvereniging werken we met veel vrijwilligers. Dit zijn de mensen waar geen enkele vereniging zonder kan. Het hoofdbestuur doet met volle overtuiging mee, het hoort bij behoorlijk bestuur en geeft het goede voorbeeld. Alle leden van commissies die specifiek bij onze jeugdafdeling zijn betrokken worden gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag.

 

We hebben bij het NOC*NSF een aanvraag gedaan. Daarvoor moesten we aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het gevolg was een positief advies aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Op deze manier maken we als vereniging weer een stapje voorwaarts. Met het oog op onze maatschappelijke rol, die we zeer serieus nemen, vinden we dit belangrijk.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.