Nieuws

AJc"96 naar de zaterdag

Recentelijk maakte AJc’96 bekend de overstap naar het zaterdagvoetbal te maken. Na de zomer is het zover en begint AJc’96 aan een nieuw tijdperk. Achter de schermen is hard gewerkt om volgend seizoen een representatief elftal op de been te brengen.

Iedereen de schouders eronder

Trainer Erik Hellegers; "we hebben veel gesprekken gevoerd, vooral met jongere spelers uit de eigen jeugd die we graag een kans willen geven in de eerste selectie. Daarnaast heb je ook ervaring nodig. Er zijn veel spelers vertrokken. Er gaan minsters vijf jeugdspelers aansluiten in de voorbereiding.

Daarnaast hebben we een groep van minstens tien spelers van buitenaf naar AJc’96 kunnen halen. Daarbij hebben we sterk gescreend op instelling en bereidheid om hard te werken. Sommigen van hen speelden al eerder bij de club, anderen zijn nieuw. Daarvoor moesten we allemaal diep in onze netwerken graven. Maar zoals dat gaat bij AJc’96 zet iedereen de schouders eronder en hebben we nu echt een sterke groep met veel potentieel en een goede balans.

We hebben in deze combinatie een mooie basis gevonden en gaan al vroeg aan de voorbereiding op het komende seizoen beginnen, nog voor de zomervakantie. We moeten zorgen dat we de patronen erin gaan slijpen en er automatismen ontstaan. En geloof mij maar dat we topfit aan de start zullen verschijnen. Als we dan ook nog een team, een geheel, kunnen smeden van deze groep gaan we bovenin meedoen. Daar zijn we van overtuigd.”

AJc’96 komt volgend seizoen uit in de vierde klasse van het zaterdag amateurvoetbal.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid