Nieuws

Alle kinderen mogen meedoen van de stichting Leergeld Losser

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. 

Sociale uitsluiting 

Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Via 95 lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Stichting Leergeld Losser is opgericht op 20 juli 2015 en is operationeel vanaf 1 augustus 2016. Leergeld Losser is een stichting die sociale uitsluiting van kinderen wil voorkomen.

Dit geldt voor alle kinderen van 4 t/m 17 jaar in de hele gemeente: Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen en De Lutte. Sociale uitsluiting voor kinderen dreigt als zij opgroeien in een gezin dat het financieel moeilijk heeft. De financiële steun van Leergeld geeft kinderen de kans om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld Losser is een zelfstandige organisatie die aangesloten is bij de Vereniging van Stichtingen Leergeld Nederland, of kortweg Leergeld Nederland. In Nederland zijn al bijna 100 lokale stichtingen Leergeld actief.

Rabobank Foundation

Rabobank Foundation steunt start samenwerking Leergeld, JSF en JCF in Losser. Donderdag 2 februari 2017, vond een feestelijke kick-off plaats in het gemeentehuis van Losser, waarbij het startsein werd gegeven voor de nieuwe samenwerking tussen Stichting Leergeld Losser, Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel in de gemeente Losser.

Stichting Leergeld Losser is op 20 juli 2015 opgericht en is vanaf 1 augustus 2016 van start gegaan met de directe ondersteuning van kinderen in de gemeente Losser. Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel waren al langer actief in Losser. De drie partijen hebben nu de handen ineen geslagen om gezamenlijk nog meer kinderen te kunnen helpen én nog meer voor die kinderen te kunnen betekenen! Zij hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Ondersteuning van gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar

Bij de feestelijke kick-off op 2 februari werd in het gemeentehuis van Losser het startsein van die samenwerking gegeven. De Rabobank Foundation juicht deze gezamenlijke start van Stichting Leergeld Losser, Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel toe en ondersteunt Stichting Leergeld Losser daarom met een mooi bedrag van € 5.000 euro.  Hiermee bevestigt de Rabobank Foundation het belang dat kinderen zich fysiek en emotioneel moeten kunnen ontwikkelen om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij! 

De heer Marcel Wijnen, Directeur Bedrijven van de Rabobank Twente Oost overhandigde bij de kick-off de cheque van € 5.000 namens de Rabobank Foundation aan de voorzitter van Stichting Leergeld Losser, de heer Ton Kremer. Bij de kick-off waren uiteraard ook vertegenwoordigers van het Jeugdsportfonds Overijssel en het Jeugdcultuurfonds Overijssel aanwezig. Leergeld Nederland complimenteert Stichting Leergeld Losser met haar start in de gemeente Losser én met de nieuwe samenwerking met Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel.

Oproep

Leergeld Losser is inmiddels dringend op zoek naar versterking in het team van intermediairs.  

Wie affiniteit heeft met mensen, in het bijzonder met kinderen waar sociale uitsluiting dreigt, is van harte welkom om dit onderdeel van de dagelijkse leiding te versterken. De taken zullen hoofdzakelijk bestaan uit intakegesprekken en het bijhouden van een eenvoudige administratie. De gesprekken met cliënten vinden voornamelijk op de donderdagochtend plaats. Info: www.leergeld.nl/losser

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar: voorzitter@leergeldlosser.nl. U wordt dan uitgenodigd voor een gesprek.

Dagelijkse leiding: Gerard Kienhuis, coördinator. Monique Weierink, contactpersoon cliënten/intermediair. Bestuur: Ton Kremer, voorzitter. Margret Kraesgenberg, secretaris. Bert Oonk, penningmeester. Dhr. Kees Zuidema, lid.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.