Nieuws

Basisschool Pax Christi viert 95 jarig bestaan

In de week 3 tot en met 7 oktober viert Katholieke Basisschool Pax Christi uit Overdinkel haar 95 jarig bestaan. De Basisschool is opgericht in 1921 in opdracht van pastoor Van Laak. In 1981 verhuisde de school naar haar huidige locatie aan de Hoofdstraat 68 in Overdinkel waar ze is gehuisvest in een modern gebouw gelegen in het groen. Ter ere van het lustrum wordt er een feestweek georganiseerd en worden er allerlei “feestelijke” lessen gegeven.

Feestelijke opening

Maandag 3 oktober is er een feestelijke opening gevolgd door High Tea. ’s Middags gaat de geschiedenisles over de historie van de school en de schoolomgeving. Dinsdag is het tijd om te knutselen en is er na schooltijd de mogelijkheid om naar een tentoonstelling in de hal te komen kijken. Op woensdag wordt er een Vossenjacht in het dorp georganiseerd voor alle kinderen van de school. Donderdag staan er Oudhollandse spellen op het middagprogramma

Afsluiter

Als afsluiter is er op vrijdag de vierjaarlijkse Culturele Dag. Deze dag staat in het teken van het Circus; de leerlingen oefenen een circusact die ze om 14:00 uur aan ouders en overige belangstellenden laten zien op het veld achter de school. Als de weersomstandigheden het niet toelaten om de uitvoering buiten te houden, wordt deze voorstelling in sporthal de Spil georganiseerd.

Belangstelling voor de circusvoorstelling?

Vrijdag 7 oktober om 14:00 uur bij droog weer aan de Hoofdstraat 68 te Overdinkel.



 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.