Nieuws

Belangrijke overwinning voor waterpolo heren Losser

Het waterpolo herenteam van Zwemclub Losser heeft een belangrijke overwinning geboekt.

Om de kampioenstitel in zicht te houden moest er gewonnen worden van het hooggeplaatste VZ&PC 3, deze staan op 1 punt achterstand maar met een wedstrijd minder gespeelt.

Het al 13 wedstrijden ongeslagen VZ&PC kwam voltallig met kampioensaspiraties opdraven tegen het eveneens voltallige Losser Na een bevlogen speech van de Losserse coach betraden we gefocust het water, klaar voor de strijd.

Al snel kwam Losser op voorsprong door een voortreffelijk benutten man meer situatie, maar een minuut later moest Losser de gelijkmaker 1-1 incasseren, om vervolgens ook nog tegen een 1-2 achterstand aan te lopen, deze werd echter snel hersteld naar 2-2.

Beide partijen streden op het scherps van de snede en de stand bleef gelijk opgaan, halverwege de 3e periode was de stand opgelopen naar 6-6.

Een spannende en pittige strijd op de overwinning, maar door het nooit verslappende Losser met superinzet liep Losser halverwege de 3e periode uit naar een 9-6 voorsprong, en leek een overwinning in zicht.

Begin 4e periode scoorde VZ&PC de 9-7 en was het duidelijk dat Losser nog vol aan de bak moest voor de overwinning, maar Losser bleef aandringen en vergrote de voorsprong tot 11-7 en de wedstrijd leek gespeeld met nog 1.30 te spelen.

Een slotoffensief van VZ&PC  leidde nog tot 2 doelpunten waarbij het scorebord een 11-9 eindstand voor Losser aangaf. Dat het stevige pot was resulteerde in totaal tot 18 uitsluitingen en 3 strafworpen. Zo houdt Losser zicht op het kampioenschap.

Doelpunten: Joeri Wigger 5, Matijs Vaneker 3, Wim Wigger 2, Felix Huke 1

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.