Nieuws

Bewoners op de foto voor 100-jarige Bernardus Stichting

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Bernardus Stichting werd opgericht in Losser. Bewoners van Maartens-Stede gingen vandaag in stijl op de foto.

Het was gezellig in de tuin van Maartens-Stede. Hollandse muziek, drankjes en hapjes en een 100 jaar oude Ford stonden voor de bewoners van Maartens-Stede klaar zodat de dames en heren in stijl op de foto konden.

Voor deze gelegendheid was een enorme foto van de het oude verpleeg- en verzorgingshuis opgehangen zodat een nostalgisch beeld ontstond.

Bewoners op de foto voor 100-jarige Bernardus Stichting

Bewoners gingen samen of met familie of personeel op de foto, al dan niet uitgedost met oude hoeden, mutsen en kledingstukken.

100 jaar.

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Bernard Leurink bepaalde dat met zijn erfenis een "gesticht voor de verzorging van ouden van dagen" gerealiseerd moest worden. "De exacte datum weten we niet" zegt zorgmanager Laurens Regtop "maar we gaan het in November vieren en nu maken we van het mooie weer gebruik om buiten deze foto's te kunnen maken".

Met deze beslissing van 100 jaar geleden zorgde Leurink ervoor dat Oldenhove en Maartens-Stede nu nog een toonaangevende rol Twente vervullen.

Morgen is er ook nog een fotosessie waarbij de oude Ford, de fraaie achtergrond foto en de vrolijke zuster ook weer aanwezig zijn. En als het weer net zo mooi is als vandaag zal het minstens zo gezellig zijn.

Bewoners op de foto voor 100-jarige Bernardus Stichting

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.