Nieuws

Bewoners Losserse Aveleijn en ’t Winlo naar Walibi

Donderdagmorgen 31 augustus vertrok een bus van Luttikhuis met in totaal 50 personen vanaf de Meidoornstraat in Losser naar Walibi. Het regende pijpenstelen. Dat kon de stemming echter niet drukken want de chauffeur van de bus, Arjan Luttikhuis ontpopte zich onderweg als een ware diskjockey en kreeg iedereen aan het zingen.

Na verloop van tijd klaarde het weer op en was er enkel nog zonneschijn. Een mooie dag om een bijzonder Avonturenpark te bezoeken met angstaanjagende hoogtes, heftige drops en gierende kurkentrekkers die de wereld op de kop zetten.

Het avontuur opzoeken

Op initiatief van Ferdie de Boer en zijn vrouw Tiny kon dit avontuur beleefd worden. Zij hebben het georganiseerd uit hun welbekende oude metalen opbrengst. De firma Luttikhuis uit Losser heeft zowel de kaartjes als de busreis ter beschikking gesteld. Roy van de Zuivelhoeve stond garant voor hapjes onderweg. En op Walibi werd er ook nog eens genoten van Cheeseburgers met patat. Kortom een niet alledaags feest voor de bewoners en begeleiders van Aveleijn en ’t Winlo.

Spanning

Niet iedereen durfde in de gierende, torenhoge kurkentrekker achtbaan. Maar er was keus genoeg voor minder heftige attracties. Het reuzenrad was zeer gewild. En Crazy River, waar je met een nat pak weer uitkomt, werd ook menigmaal aangedaan. “Het is geweldig om te doen. Fantastisch om te zien hoe deze mensen genieten van dit dagje uit. Ik geniet als Wouter van Loon meerdere keren in de achtbaan gaat en er evenzovele keren gillend uit komt. En daar doen Tiny en ik, en mijn trouwe hulp en toeverlaat Marcel Bagchus, het voor. Wij vinden dat deze mensen een bijzonder dagje uit verdienen.” zegt Ferdie.

Ferdie stopt

Ferdie heeft het al eerder aangegeven. Hij stopt met de activiteiten om oude metalen te verzamelen en de opbrengst te besteden aan goede doelen. Heel Jammer voor juist die bevolkingsgroep die het zo nodig heeft. Jammer maar begrijpelijk, want ook Ferdie’s jaren gaan tellen. Maar wie weet doet zich het feit voor dat een ander of anderen het stokje overnemen.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.