Nieuws

Bewoners wooncentrum Langenkamp blij met Ketelhuis Fonds

Het Ketelhuis Fonds geeft nieuw meubilair voor “huiskamer”

Nieuw meubilair

De afgelopen weken is er door de bewonerscommissie een aanvraag gedaan bij het Ketelhuis Fonds . Dit voor nieuw meubilair in de huiskamer. De huiskamer wordt gebruikt voor een flink aantal activiteiten georganiseerd door de bewonerscommissie. De kosten voor de inrichting zijn voor de bewoners van de 36 appartementen.

In de huiskamer wordt er een keer in de maand gezellig samen ontbeten, bingo gespeeld een koffiemorgen verzorgd. Met de Pasen een brunch en Kerst een buffet en de nieuwjaarsreceptie gehouden. Deze activiteiten worden door de bewoners geregeld.

Nu waren de stoelen en tafels aan vervanging toe. Na een tip hebben ze de stoute schoenen aangetrokken en een aanvraag gedaan bij het Ketelhuis Fonds. Deze hebben de aanvraag positief gehonoreerd. Dit tot grote blijdschap van de bewoners.



Wat is, en doet het Ketelhuis Fonds?

Zo’n twee jaar geleden heeft de Kringloop een fonds opgericht. Het Ketelhuis Fonds verleent met dat geld financiële bijdragen aan lokale goede doelen.
Meeropbrengst
Door middel van een klantenactie heeft de Kringloop een naam laten bedenken voor het Fonds. Dit is het Ketelhuis Fonds geworden. Elk jaar stelt de Kringloop haar meeropbrengst ter beschikking aan het fonds. De meeropbrengst is het geld wat overblijft als alles is betaald zoals de huur, de energierekening en de koffie en koekjes.

Wie kunnen een bijdrage aanvragen

Alle stichtingen, verenigingen en niet-commerciële instellingen kunnen een bijdrage aanvragen. De instelling moet echter wel werkzaam zijn op sociaal, cultureel of maatschappelijk gebied. De instelling moet ook gevestigd en actief zijn binnen de grenzen van de gemeente Losser, dus ook Overdinkel, Glane, de Lutte en Beuningen.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid