Nieuws

Bijzondere kraam zondag op Losserse Kerstmarkt

Er is een club van Nederlanders en Duitsers die al meer dan 20 jaar bestaat met de naam Lionsclub Gronau-Losser.

Deze serviceclub die tweewekelijks bij elkaar komt staat in het teken van de vriendschap, cultuuruitwisselingen, interessante lezingen en maatschappelijke en financiële ondersteuning voor mensen in deze beide regio’s. Bovendien komen vaak actuele onderwerpen aan weerszijde van de grens aan bod.

De Lionsclub Losser-Gronau 

Zondag, van 12.00 tot 17.00 uur staan een aantal leden achter een kerstkraam om twee soorten verse wafels te bakken voor een goed doel. Dit jaar is het project voor mensen met een verstandelijke beperking in Losser die onder leiding van Aveleijn op diverse locaties het groen onderhouden. Wegens vervanging willen zij maaimachines, bladblazers en kantenmaaiers kopen. De totale investering bedraagt circa 6000 euro. De Rabobank en Aveleijn hebben reeds donaties toegezegd.

De Lionsclub Losser-Gronau wil met deze actie ook een steentje bijdragen. De afgelopen jaren maar ook in 2017 heeft deze club veel geld en goederen ingezameld voor o.a. Stichting “Het Vergeten Kind” door een benefietbrunch te organiseren. Een veiling van en door kinderen vervaardigde kunstwerken. Hieraan hebben ook kinderen uit Overdinkel van de Pax Christischool meegedaan. En verder ondersteuning voor het vluchtelingenwerk “Menschen in Not”. Maak zondag kennis met deze bijzondere club en geniet van de vers gebakken lekkernijen voor het goede doel.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.