Nieuws

Bouw Parochieel Centrum zet de boel op stelten

De Lutter toneelvereniging Ons Genoegen brengt vrijdag de eerste  van drie uitvoeringen van het stuk ‘Eeuwige trouw in de bouw’, van origine een Duits stuk met de titel ‘Wenn Liebe das Geschäft belebt’. 

Regie Marga Biesma

Zaterdag 1 april en zondagmiddag 2 april zijn de tweede en derde uitvoering in café/zalencentrum De Vereeniging. De regie is wederom in handen van Marga Biesma, die meer dan tevreden is over het verloop van de repetities. “Ons Genoegen beschikt over genoeg getalenteerde acteurs. We hebben ontzettend veel lol beleefd met de repetities. Het stuk is zou zich zomaar één op één naar de huidige tijd kunnen verplaatsen in vele kleine dorpskernen, zoals bijvoorbeeld in De Lutte. Het decor is door vrijwilligers weer perfect gemaakt. Ik weet zeker dat het publiek gaat genieten”, aldus een zelfverzekerde regisseur Biesma.

De plaatselijk aannemer, die met de grootste moeite het hoofd boven water kan houden, zet alles op alles om de bouw van het Parochieel Cultureel Centrum in de wacht te slepen. Hij moet opboksen tegen zijn grootste concurrent, die hij al van af de lagere school kent en niet bepaald een vriend is. Beiden weten niet dat hun kinderen, zoon en dochter, al iets met elkaar hebben. Sterker er is al: nieuw leven op komst. Vader draagt echter zijn dochter op het aan te leggen met de vertegenwoordiger van het bisdom om zo achter de bieding van de concurrent te komen. De daarop volgende, meest kostelijke, verwisselingen zorgen dat de toeschouwer van de ene hilarische situatie in de andere valt.

Voor de vrijdag- en zaterdagavond zijn nog kaarten, die 7,50€ kosten (incl. koffie), beschikbaar. Deze zijn te verkrijgen bij De Vereeniging, per mail: info@devereeniging.nl of telefonisch 551230.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid