Nieuws

Brandveiligheid & Bluswatervoorziening

Hoe heeft u dat geregeld?

Brandveiligheid op het agrarische bedrijf

Afgelopen woensdag avond (18-10-2017) had LTO Noord afdeling Noord Oost Twente haar eerste thema avond voor haar LTO Leden namelijk; Brandveiligheid & Bluswatervoorziening De avond werd gezamenlijk georganiseerd door de Brandweer Twente en LTO Noord afdeling Noord Oost Twente. Op deze avond vertelden leden van de Brandweer Twente in het eerste deel over de brandveiligheid op het agrarische bedrijf.

En in het tweede deel over de bluswatervoorziening in het buitengebied en op het agrarische bedrijf. Er werd eerst ingegaan op veel snel gemaakte fouten waardoor er brand zou kunnen ontstaan bij een agrarisch bedrijf. De brandweer Twente gaf voor de aanwezige LTO leden tips en trucs om dat zoveel mogelijk te voorkomen. In het tweede deel werd ingegaan op de bluswatervoorziening in het buitengebied en op het agrarische bedrijf. Hierbij werd door de brandweer Twente aangegeven dat de toegankelijkheid van het erf en rondom de gebouwen toch grote aandachtspunten waren. Maar ook de voorziening van de brandkranen kwam goed aan de orde.

De brandweer Twente had hierover ook al gesprekken gevoerd met diverse gemeenten in de regio Twente. Door de goede opkomst van de leden ontstonden er goede discussies over zowel de brandveiligheid alsmede de bluswatervoorziening tijdens de presentatie alsmede na de presentaties. Zowel de Brandweer Twente als de LTO Noord afdeling Noord Oost Twente konden terug kijken op een zeer geslaagde avond.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid