Nieuws

Burgemeester op afscheidstournee

Burgemeester Michael Sijbom is op afscheidstournee. Woensdagmorgen bracht hij een bezoek aan de bewoners van Oldenhove en Maartens Stede. Hij gaf alle bewoners, vrijwilligers en het personeel een hand.

Hij trakteerde op appeltaart met slagroom. De appeltaart heeft hij de dag te voren gebakken in de bakkerij van Alink. Ans Lensink de gemeenschapsmanager sprak de burgemeester toe en gaf aan het jammer te vinden dat hij vertrok. Ze bood hem een cadeau aan.

Een cadeau dat iedere vrijwilliger ook ontvangt bij zijn vertrek. Een prachtig houten kistje met twee pennen. De burgemeester gaf aan trots te zijn op de zorg zoals die in Losser gegeven wordt. Hij zei: “Als ik oud wordt, en ik hoop dat ik oud wordt, hoop ik een plek te krijgen in een situatie zoals die in Losser is.”

Tiekerhook

’s Middag bracht hij een bezoek aan de bewoners van de Tiekerhook in Overdinkel. De vorige dag had hij samen met de bewoners de appeltaarten al voorbereid. Hier werd hij toegesproken door Ans Oldenkotte.

Ook zij gaf aan het jammer te vinden dat hij vertrok. Hij werd in de bloemetjes gezet. Mevrouw A. Tienkamp-van der Werff, die volgende week 102 jaar wordt, gaf hem een prachtig boeket bloemen. Van de dagopvang kreeg hij een mooi cadeau. Verder kreeg hij een prachtig schilderij van een ijsvogel, geschilderd door Nonja Dijkshoorn, die tot voor kort nog in de verpleging van de Tiekerhook werkte. De burgemeester zelf gaf aan dat hij de Tiekerhook een mooi voorbeeld vond van kleinschalige verpleging, dat hij graag op de Tiekerhook kwam en zich er altijd welkom voelde.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.