Nieuws

Centrumplan ligt ter inzage

Landelijk, dorps, lommerrijk, warm & Twents...Een aantrekkelijk en toekomstbestendig centrum ! Dit zijn enkele quotes uit het "paraplu centrumplan Losser"

Geef je mening

Dit plan is op hoofdlijnen klaar. Het is nu aan de inwoners van Losser om hun mening te geven. Dit kan nu, het plan ligt 6 weken ter inzage.In het plan is een van de punten het parkeerbeleid. Wie gaat waar parkeren. De langparkeerders, vaak mensen die hun brood verdienen in het centrum van Losser. De bewoners van het centrum, winkelend publiek en toeristen.Iedereen moet zijn plekje krijgen. Hierin wil het plan gaan voorzien zodat er ook ruimte komt voor gezellige dorpspleinen. De blauwe zone zal worden vergroot, daar mag je dan 2 uur gratis parkeren.

Dorpspleinen

In het centrum van Losser liggen vier pleinen met een belangrijke verblijfsfunctie: het Martinusplein, kruising Brinkstraat / Teylersstraat (in de volksmond Teylersplein), het Raadhuisplein en De Brink. Deze plekken krijgen een hoogwaardige inrichting en uitstraling. De vier pleinen hebben elk een specifieke ontwerpopgave, afhankelijk van het gebruik, de plek in het centrum en de evenementen die op de pleinen plaats vinden.


Klik voor het volledige centrumplan hier

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.