Nieuws

Collecte muziekkoepel Overdinkel

 In de week van 3 tot en met 8 juli collecteerden in Overdinkel veel vrijwilligers voor Stichting Muziekkoepel Overdinkel.

De muziekkoepel in Overdinkel is een uniek gebouw in de gemeente Losser, maar ook in de regio. Waren er vijftig jaar geleden nog vele koepels te bewonderen, onder andere in Twente, tegenwoordig zijn ze schaars geworden. Het beheer en het onderhoud van de muziekkoepel (anno 1953) is in handen van de ‘Stichting Muziekkoepel Overdinkel’.

Eèn van de doelstellingen van deze Stichting is behouden van dit unieke houten bouwwerk voor de toekomst en voor de dorpsgemeenschap. Verder verzorgt een team van vrijwilligers elk jaar weer vele optredens. Koren, muziekverenigingen, orkesten en (Big)bands geven elk zomerseizoen weer concerten op één van de mooiste plekjes van Overdinkel. Iedereen is van harte welkom.

Opbrengst 

De vrijwilligers haalden samen €  1264,02 op! Het bestuur van de stichting bedankt alle collectanten voor hun inzet en de gulle gevers voor hun bijdrage. Doordat er geen subsidie wordt ontvangen is de stichting financieel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en sponsoren. Het ingezamelde bedrag zal worden besteed aan het onderhoud van de koepel.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.