Nieuws

College stemt in met schetsontwerp voor het noordelijke deel van de Gronausestraat

Het schetsontwerp voor de nieuwe inrichting van het noordelijke deel van de Gronausestraat in Losser heeft de instemming van het college van B&W

Tijdens de informatieavond op 26 juni jl. is dit schetsontwerp gepresenteerd en toegelicht. Vervolgens heeft het tot 20 juli 2017 ter inzage gelegen, zodat inwoners en belanghebbenden hun reacties konden geven. De ingediende zienswijzen leiden niet tot grote aanpassingen in het schetsontwerp.

Sluipverkeer

Tijdens de terinzagelegging zijn twee schriftelijke en één mondelinge zienswijze binnengekomen. Eén van de schriftelijke zienswijzen is gedaan namens de gezamenlijke bewoners van de Melkweg in Losser. Deze bewoners zijn met name bang dat er in de nieuwe situatie sluipverkeer via de Melkweg ontstaat omdat bestuurders de nieuwe rotonde Gronausestraat-Langenkamp zouden willen ontwijken.

 Het College verwacht dit echter niet. Wethouder Marcel Wildschut: “wij verwachten niet dat er door de nieuwe inrichting van het kruispunt sluipverkeer via de Melkweg ontstaat. Integendeel, in de eerste plaats krijgen auto’s, fietsers en wandelaars die uit de Melkweg komen in de nieuwe situatie de mogelijkheid om de Gronausestraat, in twee stappen, veilig over te steken. Dat is juist een verbetering ten opzichte van de huidige situatie. Ten tweede is de Melkweg, met zijn smalle en bochtige  tracé, niet aantrekkelijk om als sluiproute te dienen. Mocht dit alsnog wel zo zijn, dan kunnen we verkeersmaatregelen treffen om het sluipverkeer helemaal te ontmoedigen.” .

Geen grote wijzigingen

In de vastgestelde reactienota heeft het college gereageerd op alle ingediende zienswijzen. Eindconclusie is dat de zienswijzen van dien aard zijn, dat deze niet om grote wijzigingen in het schetsontwerp “Herinrichting Gronausestraat-Noord” vragen. De gehonoreerde zienswijzen betreffen beperkte wijzigingen op detailniveau. Deze worden verwerkt in het definitieve ontwerp.

Het schetsontwerp Herinrichting Gronausestraat-Noord, het tracé tussen de rotonde Pastoor Schaafsplein en de Oranjestraat, en de ‘Reactienota zienswijzen’ worden nu ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

Foto: Andrea Breukers van der Walle

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid