Nieuws

Concordia Overdinkel op weg naar Wereld Muziek Concours

De drumband van Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel is vanmorgen al vroeg vertrokken voor deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Wereld Muziek Concours 2017

Het Wereld Muziek Concours ging gisterenavond van start met een wervelende openingsmanifestatie in het Parkstad Limburg Stadion. Showbands uit Nederland, Duitsland en zelfs uit Nieuw-Zeeland gaven samen met Limburgse artiesten het startsein voor deze 18e editie van prestigieuze WMC 2017, dat meer dan 20.000 muzikanten en naar verwachting 350.000 bezoekers naar Kerkrade en omgeving trekt.

Valse start in Overdinkel

Al vroeg verzamelden een groep van 50 muziekanten en supporters van Concordia zich bij het clubgebouw in Overdinkel in afwachting van de komst van hun bus. Maar die liet op zich wachten. En toen de busonderneming uit Losser een bus voor slechts 35 personen stuurde brak even een lichte paniek uit. Na de nodige telefoontjes en zelfs huisbezoeken werd besloten om de muzikanten en een aantal supporters met de kleine bus te laten vertrekken om maar niet te laat op het concours aan te komen.

Concordia Overdinkel op weg naar Wereld Muziek Concours

Een aantal achterblijvers besloot met eigen vervoer te reizen en er werd ook nog geprobeerd een extra bus voor de supporters in te zetten. De busonderneming bleek slecht bereikbaar. Volgens de organisatie was heel duidelijk afgesproken dat een bus voor 50 personen ingezet zou worden.

Livestream

Concordia neemt deel aan de Mars en Showwedstrijden en het optreden van de Overdinkelse drummers staat gepland voor 14:02 - 14:14. Het optreden is live te volgen via deze livestream:

https://www.wmc.nl/nl/live

Hallo Losser zal over het resultaat van het optreden berichten.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T.