Nieuws

Dagvoorziening de Dorpsbeek op reis

Dinsdagmorgen 18 juli rond de klok van 10.00 uur vertrokken 33 mensen, inclusief begeleiders, van dagvoorziening de Dorspsbeek aan de Oldenzaalsestraat.

Emsflower in Emsbüren

De reis ging naar Emsflower in Emsbüren. Emsflower is producent van perk- en potplanten. Vanaf drie bedrijven in Nederland en Duitsland beleveren ze handelaren en retailers door heel Europa. Door het leveren van kwaliteit, maatwerk en een breed assortiment zijn ze inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste kwekerijen van Europa. De grootste locatie in Emsbüren is ook voor particulieren toegankelijk. In het Erlebnispark heeft de gast de mogelijkheid het bedrijf en het productieproces te bekijken. Men wandelt u er door een tropische tuin en men kan een kijkje nemen in de shows. Er is ook een prachtige vlindertuin. 

Mooie dag

Het was een bijzonder mooie dag die goed in de smaak viel bij de bezoekers. Bij aankomst was er koffie met gebak. In het restaurant werd van schnitzels met patat genoten en later was er nog een ijsje op het terras. Vooral van de vlindertuin was men erg onder de indruk. Om 15.00 uur ging men weer richting Losser met drie busjes en 2 auto’s.

Opbrengst oude metalen

Het reisje werd bekostigd uit de opbrengst van de oude metalen van Ferdie en Tiny de Boer. Ferdie en Tiny hebben nog meer pijlen op hun boog want zaterdag 22 laten ze de ietwat minder bedeelde kinderen uit Losser deelnemen aan een jeugdkamp in Sint Antonus in Brabant. Een week later gaat weer een groep kinderen naar het zelfde jeugdkamp. Daarna volgt er nog een tienerkamp voor de wat oudere jeugd in Leusden.


 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.