Nieuws

Dames Losser eenvoudig langs Esta

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen eenvoudig gewonnen van Esta uit Emmen. De basis van de winst lag bij de verdediging, die wederom geleid werd door de uitstekend functionerende Claudia Nijhuis.

Voordat Losser goed begon te draaien moest het wel wakker geschud worden. Uit een overtal konden de Drentsen de openingstreffer scoren. Het duurde tot halverwege de 2e periode dat Losser wat terug kon doen, Theresia Korfage scoorde 2x op rij en nog voordat de eerste periode afgesloten was konden Jetske Gielians en wederom Theresia Korfage de stand op 4-1 bepalen. In de 2e periode kon Losser deze lijn voortzetten. Theresia Korfage scoorde al snel de 5-1 en Manon Korfage kon even later de 6-1 scoren.

Strafworp

Uit een strafworp deed Esta nog wat terug. In de 3e periode werd er door beide ploegen wat slordiger gespeeld, maar het was toch Losser wat de boventoon voerde en kon middels doelpunten van Manon Korfage en Lindy Velthuis opvoeren naar 8-2. De wedstrijd was daarmee gespeeld, de 4e periode was een formaliteit geworden, en daar dachten de spelers waarschijnlijk ook zo over. Lindy Velthuis kon noch de 9-2 scoren en in het eindsignaal bepaalde Esta de stand op 9-3.

Het was opvallend dat de meeste overtalsituaties van Esta door goed verdedigend werk van de Losserse verdedigers en het uitstekend keeperswerk van Caudia Nijhuis onschadelijk werden gemaakt. Slechts 1 van de 8 pogingen kon worden benut, terwijl Losser dat veel beter deed. Maar liefst 6 van de 9 pogingen werden gepromoveerd tot een doelpunt. Ook  was het goed om te zien dat de getrainde aanvalssystemen steeds beter uitgevoerd werden.

Goede reeks

Volgende week mag Losser proberen de goede reeks voort te zetten. In de altijd lastige uitwedstrijd in Nijverdal tegen Het Ravijn 3 moet worden getracht de 5eachtereenvolgende overwinning binnen te slepen.

Tussenstanden: 4-1, 6-2, 8-2, 9-3.

Doelpunt Losser: Theresia Korfage 4, Manon Korfage 2, Lindy Velthuis 2 en Jetske Gielians.

 

 

Programma zaterdag 25 november 2017

16:30GB-jeugd<17Losser BG1-EZC BG1BrilmansdennenLOSSER

17:15HerenLosser H1-Livo H3BrilmansdennenLOSSER

18:00HerenLosser H2-EZC H4BrilmansdennenLOSSER

16:05DamesHet Ravijn Da3-Losser Da1Het RavijnNIJVERDAL

17:15GD-jeugd<13De Veene DG1-Losser DG1Het SportparkALMELO

17:45DamesDe Zandstuve Da1-Losser Da2De StamperVRIEZENVEEN

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid