Nieuws

Dames Losser maatje te klein voor koploper Swol

Afgelopen zaterdagavond moesten de waterpolodames van Losser in Zwolle aantreden tegen de koploper en aanstaande kampioen Swol 1884.

Onder de lat lag deze keer Renske Dunhoft, normaal één van de verdedigers van het Losserse team. Ook de veldbezetting was niet optimaal, maar Anneloes Struik en Daphne Wigger uit Dames 2 vulden dit prima aan. Opvallend was, dat er weer een nieuwe debutante mee mocht spelen.

Kaya Schurink, opnieuw één van de vele talenten uit de eigen jeugd mocht haar opwachting maken, en na afloop kreeg ze zelfs de complimenten van de Zwolse coach.

De wedstrijd was echter na de eerste periode al niet meer spannend. Na een vlotte 10 opening van Swol kwam Losser vrij snel op 1-1, maar na de eerste periode was de stand al op 5-2 gebracht. Aan het begin van de 2e periode liep de score vrij snel op naar 8-2, coach Rudie Damhuis besloot op een volledige pressing in de verdediging over te gaan en dat had meer succes. In deze periode ging Losser echt meedoen, en bracht de stand terug tot 9-5. Swol had echter meer inhouden kon middels een zeer goed slot de wedstrijd uiteindelijk met 18-7 winnen.

Losser heeft nu 2 weken geen wedstrijd, en kan zich daarbij goed voorbereiden op de uitwedstrijd die op zaterdag 4 maart tegen hekkensluiter Trivia moet worden gespeeld. Als daar gewonnen wordt, is het vrijwel zeker dat Losser aankomend seizoen wederom op dit niveau zal uitkomen.

Tussenstanden: 5-2, 11-5, 15-6, 18-7.

Doelpunt Losser: Manon Korfage 2, Jetske Gielians 2, Theresia Korfage 2, Cindy Marsman en Mariëtte Nijhuis.

 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.