Nieuws

Dames Losser ook in Groningen te sterk voor Trivia

Afgelopen zaterdagavond hebben de waterpolodames van Losser wederom ruim gewonnen van hekkensluiter Trivia. Begin januari werd in Losser met 17-3 gewonnen, deze keer bleef het bij ‘slechts’ 15-3.

Doelvrouwe

Toch waren er wat verschillen met de wedstrijd in Groningen en die in Losser. Trivia had weliswaar nog geen wedstrijden gewonnen, maar hadden voor hun doen een aardige reeks achter de rug met ´net niet´ overwinningen. Zij hadden dan ook wat andere, geroutineerde speelsters bij de selectie zitten. Bij Losser was er één grote verandering: de doelvrouwe. Claudia Nyhuis, oud keepster van Gronau lag voor het eerst bij Losser onder de lat. De geroutineerde Claudia Nyhuis, ex Duits international, geeft veel rust in de verdediging. Er kan daarom wat meer risico in de verdediging genomen worden en dat betaald zich dan in de aanval uit. Natuurlijk wordt wel begrepen dat er tegen de hekkensluiter gespeeld werd, de echte tests moeten nog komen.

Goede start

Losser startte de wedstrijd wel goed, maar kon pas halverwege de eerste periode de score openen. Daarna was het meeste verzet van Trivia gebroken, via een 0-3 stand na de eerste periode werd de lijn doorgetrokken en was het halverwege de wedstrijd 2-9. In de 3e en 4e periode liet coach Rudie Damhuis de jeugd meer spelen. Ook zij konden de goede lijn doorzetten, en via 2-12 werd het uiteindelijk 3-15. In deze leuke wedstrijd bekroonde Kaya Schurink haar 2e optreden in het eerste damesteam met een benutte strafworp.

Door deze overwinning heeft Losser echt afstand genomen van eventuele degradatiezorgen. De overige 5 wedstrijden kunnen nu gebruikt worden om jonge meiden meer zelfvertrouwen te geven en de huidige 8e plaats te verdedigen. Misschien kan er stiekem nog naar boven gekeken worden om daar nog wat te gaan doen.

Tussenstanden: 0-3, 2-9, 2-12, 3-15.

Doelpunt Losser: Theresia Korfage 5, Monique Velthuis 4, Manon Korfage 2, Jetske Gielians, Cindy Marsman, Kaya Schurink en Lindy Velthuis.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid