Nieuws

Dames Recreanten voor het eerst bij het AJc’96 Alte Herren und damentoernooi 

De 39e editie van het Veteranentoernooi van de voetbalvereniging AJc’96 dat op zaterdag 10 juni gaat plaatsvinden is een hele bijzondere geworden want naast een record aantal inschrijvingen bij de herenteams (18 teams) kenmerkt zich deze editie ook door de deelname van damesteams in de categorie Recreatie/Hobbymanschaften.  Wij zijn er als organisatie erg trots op dat bij de 1e editie 6 damesteams uit deze categorie gaan deelnemen.

 Betty Boop Bokaal

Naast de wisselbeker voor de heren (Dick en Doof Bokaal) is er natuurlijk nu ook voor de dames een wisselbeker te winnen namelijk de Betty Boop Bokaal.Het recreatievoetbal onder de dames neemt een steeds grotere vlucht. Bij AJc’96 voetballen inmiddels zo’n 20 dames die iedere woensdagavond trainen. Naast het sportieve deel is sfeer en gezelligheid erg belangrijk voor deze doelgroep en dat proef je ook in Duitsland.

Met de vele contacten die de afgelopen tijd in Nederland  en in Duitsland hebben gelegd zijn we er van overtuigd dat dit niet een eenmalig toernooi voor de dames is. Vooral veel Duitse teams zijn geïnteresseerd in een dergelijk toernooi. De deelnemende Nederlandse damesteams komen uit Apeldoorn, Rijssen en uit Beesten en Münster komen de teams uit Duitsland en uiteraard 2 teams van AJc’96.

Verdubbeld

Het aantal herenteams heeft zich, ten opzichte van 2016 verdubbeld. Er komen 7 Nederlandse teams en 11 Duitse teams en zij maken dat het Alte HerrenDamentoernooi maximaal is bezet. Dat het toernooi erg aantrekkelijk blijkt te zijn is te zien doordat er teams al 10 tallen jaren deelnemen aan het toernooi maar dat ook de afstand geen probleem is. Er komen diverse teams uit de regio Münster, Bochum en Amsterdam. We zijn hier als organisatie dan ook zeer trots op en zorgen door een goede organisatie de ingrediënten te blijven geven voor een mooi, sportief en gezellig toernooi.

Het toernooi start rond 11.00 uur maar voorafgaand aan het toernooi zijn alle teams uitgenodigd voor koffie met broodjes. Aan het einde van het ontbijt wordt door middel van een “Live” trekking de poule-indeling gepresenteerd en kan iedereen zich opmaken voor de eerste wedstrijden. De finales staan gepland om 15.30 uur.

Uiteraard is voor de inwendige mens ook het nodige te verkrijgen.Vanaf 16.00 zal, met ondersteuning van een DJ, het kenmerkende sportieve toernooi een gezellig vervolg krijgen want dat is onlosmakelijk aan dit toernooi verbonden.Op de facebookpagina kan iedereen allerlei informatie over dit toernooi vinden. https://www.facebook.com/veteranenAlteHerrenDamentoernooi/

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid