Nieuws

Dansen in ’t Trefpunt Overdinkel

Elke vrijdagmiddag komen ze bij elkaar in ’t Kulturhus ’t Trefpunt in Overdinkel. Senioren uit Overdinkel, Losser, Gronau en de regio. Ze hebben allemaal één ding gemeen en dat is dansen.

35 jaar

Even je zinnen verzetten, de contacten met elkaar onderhouden en genieten van de mooie muziek, een drankje en zelf gebakken taarten. Het is niet nieuw. Het bestaat al ruim 35 jaar. Eén van de mensen van het eerste uur was Geert Naafs. Hij verzorgde de muziek op de vrijdagmiddagen. Eerst opgenomen op cassettebandjes en later op Cd’s. Geert vindt dat hij lang genoeg voor de muziek heeft gezorgd en heeft in Theo Gerard een geweldige opvolger gevonden.

Theo Gerard

Theo Gerard is een bekend Overdinkelaar. Was in vroeger jaren de uitbater van een cafetaria en een café aan de Hoofdstraat in Overdinkel. Muziek is zijn hele leven al zijn passie geweest. Als kind maakte hij van lege mosterdpotjes zijn eigen sambaballen door er knopen in te doen. Zo zat hij onder de tafel mee te spelen met de muziek op de radio. Theo verzorgt ook vaak samen met zijn maat Gerrit van Gils de muziek in het verzorgingscentrum de Tiekerhook in Overdinkel.

Theo is vrijwel altijd met muziek bezig. Tot ’s avonds laat en soms ’s nacht zit hij achter zijn computer om onder andere zijn dansprogramma samen te stellen. Theo zegt: “Muziek is mijn lust en mijn leven. Dat heb ik mijn hele leven al gehad. Vroeger kocht ik voor mijn cafetaria en café de muziek bij Freek van Oenen. Hij wist altijd precies wat ik nodig had. Ik vind het geweldig dat ik deze vrijdagmiddag over kon nemen van Geert Naafs voor de verzorging van de muziek. En met deze dansmiddag op vrijdag voorzien we in een behoefte. Elke vrijdagmiddag komen deze mensen hier. Meestal bestaat de groep uit zo’n 22 tot 26 personen en men vindt het beregezellig.”

RTV Losser

Hennie Nijhof heeft voor RTV-Losser een reportage gemaakt van de eerste dansmiddag in 2018:

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.