Nieuws

Dennenblues 2017

Zaterdag 24 juni ging de 12e Dennenblues gaat van start. Dennenblues had een geweldige line-up, bijeengebracht door organisator Bert Niessink. Elk jaar is hij verantwoordelijk voor een verrassende line-up. Bij alle akkoorden hoorde je de kracht, de kwelling, het lijden en het plezier, kortom je hoorde de Blues.

Bloezz

“I Keep on walking baby,‘t ‘ill I’m in your arms again.“ zong Raymunda van Bloezz, een rockband uit het westen van het land. Ze rockt, danst en bracht de bezoekers in trance met dit slepende nummer. Na “Just pretend I’m somebody else.” kondigde zich de volgende band aan.

Detonics

2016 was een bijzonder jaar voor deze band, winnaar van de The Dutch Blues Challenger en uitgeroepen tot de beste bluesband van 2016. Zelfs de meest hardnekkige bankhanger van het theater moest bewegen of ging staan. Met “Bring your sweet lovin’, bring it to me.” werd dit vocaal geweld afgesloten.

AJ Plug

Een band met een vocaliste die niet verwonderlijk uitgeroepen tot “Dutch Blues Vocaliste 2016”. AJ Plug bracht vooral – met enig vocaal geweld - eigen werk ten gehore. De band bestond onder andere uit gitarist Guy Smeets, die bij eerdere versies van Dennenblues optrad. Met “Freedom is another word for nothing else to do.” (Janis Joplin) sloten ze, vroeg in de morgen, het Dennenblues Festival af.

 

Liefhebbers

Uit Amersfoort waren voor dit spektakel naar de Dennenblues gekomen Jan(84) Enzlin en zijn partner Anke(90). Ze logeerden in de buurt in een prachtig hotel. Het zijn liefhebbers van Blues en Jazz. En als ’t even kan gaan ze er op uit. Alle respect voor deze niet meer zo jeugdige bezoekers.

Druilerig weer

Dennenblues werd, ondanks het druilerige weer, bezocht door veel enthousiaste bezoekers die ongetwijfeld genoten hebben van het 12e Dennenblues Festival. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door het openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Volgend jaar een nieuwe versie. 23 juni 2018, reserveer al vast in uw agenda.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.