Nieuws

Drie generaties knippen het lint door

Donderdagmorgen 2 maart is er markt in Losser. Een druilerige regen maakt dat bezoekers snel hun boodschappen doen en weer huiswaarts keren. Naast de markt is een feestje in voorbereiding. Ballonnen sieren de gevel van Wigger Mode. Binnen schijnt de zon. Genodigden schuilen in portieken voor de regen. Klokslag 11.00 uur gaat de deur open en komt een lachende Paul Wigger naar buiten om zijn geheel gemoderniseerde zaak te heropenen en heet iedereen welkom.

CML

Henri Brookhuis van het Centrum Management Losser (CML) krijgt het woord. Hij prijst Losser gelukkig met ondernemers zoals Paul en Josephien Wigger. “Ze investeren in hun modezaak en daarmee ook in Losser. De heropening van Wigger Mode geeft een “boost” aan ons mooie dorp. Paul is een meester in het fotoshoppen en weet iedereen te overtuigen hoe mooi iets wordt, zonder dat het er nog is. Hij maakt op die manier visueel wat voor een ander nog abstract is.” zegt hij.

Burgemeester

Burgemeester Michael Sijbom kwam natuurlijk ook even van de overkant uit het gemeentehuis. Ook hij zei blij te zijn met de hernieuwde modezaak. Uit alle delen van ons land komen mensen naar Losser om Wigger Mode te bezoeken. Dat is goed voor Wigger Mode maar ook voor andere middenstanders in Losser. Die pikken dan toch ook weer een graantje mee. Hij stak echter niet onder stoelen of banken dat hij zelf niet graag in modezaken komt. Hij vertelde dat zijn moeder hem vroeger modezaken in en uit sleurde en dat hij daar een klein trauma van had overgehouden.

Knippen

Vervolgens waren de drie generaties, mevrouw W.Wigger-Kellerhuis, Josephien Wigger Meijerink en Daphne Wigger, in stelling gebracht om het lint door te knippen zodat iedereen naar binnen kon om uiteraard met champagne te toasten op de heropening. Burgemeester Michael Sijbom sneed samen met Paul en Josephien de taart aan. Op dat moment was het drukker in de prachtig gerenoveerde modezaak dan op de markt. tijd voor koffie het en aansnijden van de feesttaart en bewondering nieuwe interieur. Op donderdag vrijdag en zaterdag zijn er 3 extra koopavonden tot 20:00 uur. Iedereen wordt dan in de gelegenheid gesteld om de aanwinst voor Losser te bewonderen.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.