Nieuws

Edwin Bos van Olympic Gym Losser raakte onverwachts in een nachtmerrie

Samen met zijn twee kinderen liep Edwin maandagmorgen in deze vakantieweek nog maar net in Slagharen toen er van zijn medewerkers op zijn telefoon zeer verontruste berichten binnenkwamen. Hij had zich enorm verheugd op dit uitstapje met zijn vrouw en twee kinderen.

“Deze gebeurtenis heb ik gewoon niet zien aankomen”aldus de aangeslagen  eigenaar van Olympic Gym Losser BV. “Natuurlijk wist ik van de perikelen rondom zijn eigen Olympic Gym vestigingen maar ik ging ervan uit dat dit door hem zou worden opgelost.” Mijn Sportschool staat zakelijk als zelfstandige BV volledig los van de overige Olympic Gym vestigingen. Wel werd er op gebied van marketing, inkoop en ledenadministratie samengewerkt. En is hij zakelijk partner voor een deel van de aandelen.

Middels zijn CIOS opleiding in Arnhem met de specialiteit Fitness Management startte Edwin Bos 20 jaar geleden als stagiaire bij Olympic Gym Hengelo. Na zijn stage tijd kwam hij in vaste dienstverband en bewandelde daar alle facetten van het fitnessbedrijf. Na de functie van manager te hebben bekleed ontstond ook de wens om ooit een eigen sport- en gezondheidscentrum te beginnen. Dit werd een feit toen Edwin in 2005 zijn deuren opende in Losser. Middels eigen financiële middelen en ondersteuning van zijn oude baas konden de deuren worden geopend.

Met trots en passie spreekt Edwin over de eerste 12 jaar van zijn onderneming die inmiddels zijn verstreken. Hij geeft aan dat hij in die tijd een geweldig team aan medewerk(st)ers heeft weten te verzamelen. Daarnaast ook nog eens een geweldige vaste kern aan sporters die dagelijks met veel plezier het sportcentrum bezoeken.      

“Na van de eerste shock te zijn bekomen heb ik zo snel als mogelijk mijn medewerkers op de hoogte gebracht, hoe verder mijn sportschool. “ aldus de nog steeds aangeslagen ondernemer. “ Heb dan ook direct contact gezocht met mijn eigen accountant/adviseur om alle consequenties te kunnen overzien. In feite heeft de sportschool in Losser geen enkele verbinding met de activiteiten van mijn mede aandeelhouder. Maar ik moet gelet op de huidige situatie wel zo snel mogelijk alle lijnen op gebied van marketing en communicatie doorknippen.

Edwin Bos maakt ook duidelijk dat hij zich volledig distantieert omtrent het handelen van zijn mede aandeelhouder. Edwin Bos vervolgde dat hij in ieder geval optimistisch is gestemd doordat zijn vestiging niet betrokken is bij de ongelofelijke escapades van zijn oude werkgever  en zelfstandig succesvol kan blijven opereren. Samenwerken met zijn positieve sportteam en de vele trouwe klanten uit Losser en omgeving.

afbeelding van Rob Wegdam

Door: Rob Wegdam

Mijn naam is Rob Wegdam. Samen met mijn vrouw woon ik na ruim 47 jaar in Losser te hebben gewoond nu in Enschede. Na mijn werkzame leven ben ik mij gaan inzetten voor onze gemeenschap. Een van die activiteiten is Hallo Losser. Ik geloof namelijk dat goed communiceren de smeerolie is