Nieuws

Eenmalige krant “De Zoekerschool”

Marco Bergsma wilde een krant. Eenmalig, net voor Kerstmis. Voor de inwoners van de gemeente Losser. Maar wordt ook verspreid in Oldenzaal, Denekamp, Lonneker en Stokhorst. De krant is door Marco uitgegeven ter ere van het feit dat de Zoekerschool in 1899 het eerste levenslicht zag en hij daar nu een geweldige kantoorruimte in heeft. Het eerste exemplaar werd vrijdag 16 december uitgereikt aan Michael Sijbom, burgemeester van Losser.

Nostalgie

De krant bevat vooral menselijke verhalen. Zelfs oud leerlingen van de Zoekerschool komen aan het woord. Ze vertellen over de gewoontes van toen, die zo heel anders waren als nu. Over hoe de melk werd opgehaald in Losser. De 20 pagina’s tellende krant is een bewaarkrant. Die je later nog een keer wilt lezen.

Historisch Kring Losser

Historische Kring Losser (HKL) heeft een hele grote bijdrage geleverd aan de inhoud van de krant waar het ging over de vroegere tijden. Foto’s en feiten zijn door HKL royaal en zonder aarzelen aangeleverd. Thea Evers, de voorzitter van HKL doet uit de doeken waar het gezegde “Ik kom oet Losser en ik weet van niks.” vermoedelijk vandaan komt.

 

Colofon De Zoekerschool

Interviews en samenstelling;        Felix Nijland

Fotografie:                                  Riet Vos

Historische foto’s en kronieken:    Historische kring Losser

Grafische vormgeving:                 Hans Brand

Druk:                                          Drukkerij van Barneveld Denekamp

Verspreiding:                               Heinink Media Denekamp

Oplage:                                      30.500 exemplaren

U mag de krant maandag 19 december in uw brievenbus verwachten.

 

            

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.