Nieuws

Eerste nederlaag ZC Losser Heren 1

Na vier overwinningen verloor ZC Losser heren 1 voor het eerst dit seizoen van een fel VZ&PC heren 3 uit Vriezenveen. Een slap begin van Losserse kant was tekenend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Waar de overtuiging bij Losser ontbrak, wist VZ&PC op basis van felheid het verschil te maken.

Een slimme manier

De wedstrijd startte goed voor de ploeg uit Vriezenveen, de midvoor werd makkelijk gevonden en wist tweemaal een man-meersituatie te veroorzaken. Iets waar duidelijk veel op getraind was door het Vriezenveense team, op een slimme manier werd op de tweede lijn een vrije man gecreëerd die vervolgens, zonder hinder, kon aanleggen en scoren.  Dit terwijl Losser moeite had een aanval op te zetten, zoals dat vaak wel lukte in de eerste vier wedstrijden. De ruimtes werden klein gehouden door VZ&PC, iets wat misschien te maken had met het kleinere zwembad waarin werd gespeeld. Een halve minuut voor tijd wist Losser toch hun midvoor vrij te spelen wat zorgde voor de aansluitingstreffer.

In de tweede periode paste Vriezenveen hetzelfde recept toe, de midvoor werd makkelijk gevonden, versierde een man-meersituatie die slim werd uitgespeeld, met als resultaat een doelpunt. Losser had moeite met het opzetten van de aanval, door de kleine ruimtes werden vaak foute passes gegeven, met als gevolg balverlies.  Toch werd opnieuw de aansluiting gevonden, na een man-meersituatie was de stand 3-2. Kort daarna werd een discutabele strafschop toegekend aan VZ&PC welke werd benut. Daarna werd de voorsprong verder uitgebouwd, na het tweede kwart was de stand 5-2.

Het derde kwart begon opnieuw met fortuin voor Vriezenveen, er werd een onreglementair doelpunt toegekend. Iets waarvoor de scheidsrechter van dienst zijn excuses heeft aangeboden na de wedstrijd. Daarna wist Losser wel kansen te creëren en te scoren uit een man-meersituatie.

Met een achterstand van drie doelpunten begon het vierde kwart, na anderhalve minuut was de achterstand nog twee doelpunten, door een goed uitgespeeld man-meersituatie. Toch wist VZ&PC de laatste twee minuten stevig aan te zetten, waardoor nog drie keer werd gescoord. Eindstand: 9-4.

Volgende week zaterdag om 17:15 uur speelt ZC Losser heren 1 thuis tegen Livo heren 3.

Eindstand: 9-4

Tussenstanden: 2-1, 5,2 en 6-3

Doelpuntenmakers ZC Losser: Matijs Vaneker, Felix Huke (2) en Eric de Vries