Nieuws

Eindsprint obligatielening Stichting MAN ingezet

Stichting MAN is al enige jaren actief om de multifunctionele accommodatie te realiseren op het sportcomplex aan het Nilantspad te Losser. Fase 1, de buitenaccommodatie, is eind 2011 afgerond.

De buitenaccommodatie bestaat onder meer uit een 400 meter multifunctioneel te gebruiken schaats-, skeeler en atletiekbaan en is tevens voorzien van verschillende (NOC/NSF goedgekeurde) technische atletiekonderdelen (discuswerpen, sprintlanen, hoogspringen, kogelstoten en polsstokhoogspringen).De buitenaccommodatie is inmiddels drie jaar met succes in gebruik.Nu is het moment aangebroken dat fase 2 wordt gestart. In fase 2 wordt het unieke plan uitgebreid met de realisatie van een multifunctioneel te gebruiken binnenaccommodatie.  Zo’n onderkomen is een must voor de huidige gebruikers en om het brede gebruik, zoals in de visie van Stichting MAN is opgenomen, mogelijk te maken.

1000 obligaties

Om de lening bij de bank zo laag mogelijk te houden en om de bijdrage vanuit de verenigingen ook te beperken wordt een obligatielening uitgeschreven. Obligaties met een waarde van € 50,- per stuk.Het zou een groot succes zijn indien in totaal 1.000 van deze obligaties uitgereikt worden.

Het kenmerk van een obligatie is dat de eigenaar altijd de waarde van € 50,- terug ontvangt.Jaarlijks wordt, vanaf het jaar 2019, in januari 1/20 deel van de ontvangen obligatielening afgelost.De af te lossen obligaties wordenbepaald door loting.

Dit wordt door de penningmeester van Stichting MAN bijgehouden in een zogeheten obligatieregister waar de informatie van de eigenaar van elke obligatie in staat. Natuurlijk is het mogelijk dat één persoon meerdere obligaties tegelijk koopt.We hebben inmiddels voor een bedrag van €22.500  aan obligaties verkocht en het zou fantastisch zijn als dit €30.000  zou worden

 

Helpt u mee?

Per vereniging hebben zich twee leden bereid verklaard om vol enthousiasme, samen met Bé Wever en Marcel Hesselink, het geheel tot een succes te maken. Deze leden zullen de ambassadeurs van hun eigen vereniging worden om zodoende bij te dragen aan de uiteindelijke realisatie van de multifunctionele binnenaccommodatie.

De ambassadeurs vanuit de verenigingen zijn:

Judo Losser: Martijn Zagwijn (obligaties@judolosser.nl) en Eelke Douma (obligaties@judolosser.nl)

IJsclub Losser: Janny Huiskes (obligaties@ijsclublosser.nl),  Gerrie van der Gronden (obligaties@ijsclublosser.nl) en Gerard Kortman (obligaties@ijsclublosser.nl)

A.V. Iphitos: Jan Nordkamp (obligaties@av-iphitos.nl) en John Velthuis (obligaties@av-iphitos.n

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid