Nieuws

Engelse dag op de Saller

Maandag 8 maart. Iedereen is door het team van de basisschool uitgenodigd om te zien hoe de Engelse les in zijn werk gaat. Opa’s, Oma’s, Papa’s, Mamma’s, broertjes en zusje lopen rond de klok van 08.30 uur mee de klassen in. Er wordt Engels gesproken. Ook in de onderbouw. Kinderen begroeten je met “Good morning.” Het is fantastisch om te zien hoe de kleintjes fanatiek en met kennis van zaken voor hun niveau het Engels volgen.

Gewenst niveau

“Hoewel onze eigen leerkrachten goed in staat zijn om Engelse les te geven, hebben we voor dit jaar een professionele leerkracht aangetrokken. We doen dit om het niveau op de gewenste hoogte te houden. Hiervoor is Mariska Dubois aangesteld en we hopen dit volgend jaar te kunnen continueren. Ze geeft dit jaar in alle klassen Engelse les. De bovenbouw krijgt 40 minuten en de andere klassen 30 minuten per week. De kinderen leren op deze manier snel. Ook al omdat ze tegenwoordig via spelletjes op de computer veel met de Engelse taal in aanraking komen. En het is natuurlijk uitermate belangrijk dat kinderen de Engelse taal onder de knie krijgen. Het is een wereldtaal. En op de digitale snelweg wordt nagenoeg alleen Engels gebruikt. Bovendien zijn de kinderen gefocust op de Engelse taal omdat ze veel Engelse tekst horen in de tegenwoordige popsongs.” zegt Liesbeth Dales, directeur op de Saller.

Leerkracht Engels

Mariska Dubois heeft een zeer ruime ervaring met de Engelse taal. Ze heeft 15 jaar in Engeland gewoond en daar ook als leerkracht in het basisonderwijs voor de klas gestaan. In Engeland is het nog steeds gebruikelijk dat de kinderen van het basisonderwijs tot het voorgezet onderwijs in uniform op school verschijnen.

Engelse gebruiken

Leerkracht Jos Bouwma zegt dat de school voor alle klassen Engelse boeken heeft aangeschaft. Hij vindt dat dit soort projecten het onderwijs zo leuk maken. En naast de Engelse taal worden ook Engelse gebruiken zoals de High Tea, Scones, Browning cake, Sandwiches en natuurlijk Engels drop gepresenteerd.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.