Nieuws

Ereburger Herman Finkers plant Beuk

Vrijwel het hele kerkdorp Beuningen was uitgelopen om het jaarlijkse dorpsfeest op het voetbalveld bij camping Damhuis aan de Beuningerstraat te vieren. 

“Heel Beuningen bakt.”

Volgens traditie bakken alle familieleden van Beuningen een taart en onder het motto “Heel Beuningen bakt.” nemen ze die mee naar het dorpsfeest buitengewoon Beuningen. Ook de leerlingen van de Mariaschool hadden een taart gemaakt. De taarten werden zondag rond de klok van 12.00 uur met smaak verorberd. Ton Boerkamp ex-directeur van de Mariaschool Beuningen en ex-lid dorpsraad van Beuningen sprak de verzamelde gemeenschap, waaronder burgemeester Michael Sijbom, de wethouders Joop Hassink en Marcel Wildschut toe.

Ter ere van de benoeming van Herman Finkers tot ereburger van Overijssel was deze, samen met zijn echtgenote Hetty, ook uitgenodigd. Ton Boerkamp roemde de daden van Finkers vanwege zijn inzet voor Twente. Hij vond dat Hermans echtgenote Hetty er altijd maar magertjes afkwam in het nieuws en stelde voor haar de titel “Freule Hetty, Drost van Twente” te verlenen. Herman nam het woord en zei: “Ereburger van Overijssel te zijn is een eer. Noaber in Beuningen te zijn is een nog grotere eer.” Vervolgend toog het gezelschap naar de Mauritsbrug om daar een officiële handeling te verrichten.

Rode Beuk

Hier was een verse jonge rode beuk aan de oever van de Dinkel gepland die door Hetty en Herman Finkers onthuld werd. Althans het naambordje waarvan de tekst nog niet te lezen was omdat deze was afgedekt. De rode beuk kregen Hetty en Herman aangeboden door de inwoners en het college van Losser, ter ere van het feit dat Herman deze week tot ereburger van Overijssel was benoemd. Hetty, Herman en Michael onthulden gedrieën het bord en de tekst van Herman Finkers: “Humor heeft ook zijn leuke kanten.” Herman Finkers Beuninger en ereburger van Overijssel.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.