Nieuws

"Ereleden van “De Veldmuuskes”

Op zaterdag 13 Januari hield Carnavalsvereniging “De Veldmuuskes” uit Overdinkel een jubileumreceptie in het kader van hun 55 jarig bestaan. Op deze jubileumreceptie werden Jan en Marianne Kamping benoemd tot ereleden van “De Veldmuuskes” vanwege hun exceptionele verdiensten voor de vereniging gedurende hun al bijna 40 jaren durende lidmaatschap.

Veldwiefke

Marianne Kamping is in haar jarenlange lidmaatschap betrokken geweest bij o.a. de Veldwiefkes. Zij heeft jarenlang  de begeleiding van de Jeugd verzorgd binnen “De Veldmuuskes” evenals de loopgroep tijdens de diverse optochten.  Het maken van kleding voor de loopgroep, assisteren bij de Brueghel activiteiten van “De Veldmuuskes” en de rommelmarkten niets is haar vreemd. Ook zet zij zich al menig jaar in als vrijwilliger tijdens de Gehandicaptenmiddag. Verder is zij nog steeds de drijvende kracht achter de Kledingverhuur van “De Veldmuuskes”.  

Wagenbouwer

Vanaf het moment dat Jan Kamping lid werd bij “De Veldmuuskes” is hij betrokken geweest bij de wagenbouw. Jan heeft aan ruim 35 wagens meegebouwd en gaf ook leiding aan het gehele gebeuren rondom de wagenbouw. Ook heeft Jan zich in het verleden ingezet als bestuurslid van “De Veldmuuskes” en heeft hij geruime tijd gefungeerd als aanspreekpunt van de raad van elf. Evenals Marianne is ook Jan al jaren actief tijdens de Gehandicaptenmiddag. Assisteren bij de rommelmarkten en de Breughel behoren ook nog tot Jan’s respectabele cv.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid