Nieuws

Evi Ruinemans voorleeskampioen gemeente Losser

Evi Ruinemans van de Mariaschool uit Beuningen heeft zaterdag 28januari de voorleeswedstrijd van de basisscholen in de gemeente Losser gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek van Losser. Het betrof hier een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Alle basisscholen binnen de gemeente Losser namen deel aan deze wedstrijd.

12 kandidaten

Vanaf 14.00 uur streden dan ook 12 kandidaten om de titel: “ Voorleeskampioen. Losser”. Aangemoedigd door hun supporters werden de deelnemers om de beurt door presentator Jacinta Kocx naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las ieder een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

Optreden van zes kleine violistes

Terwijl het publiek  muzikaal verrast werd door een optreden van zes kleine violistes van de muziekschool , onder leiding van Margo van Vliet (die zelf violiste is bij het Orkest van het Oosten,  trokken de juryleden:  Dhr. M. Hassink( wethouder van o.a. Bibliotheekzaken Losser), Mevr. L. Witmer (vaste voorlezer tijdens bijeenkomsten in de bibliotheek van Losser), en  Dhr. J. de Jonge (gepensioneerd onderwijzer en bekend om zijn prachtige poppentheater),  zich terug om de winnaar te gaan selecteren.

Regionale Finale

Bij het kiezen van de voorleeskampioen werd er gelet op zaken zoals uitspraak , verstaanbaarheid en tempo, en het contact van de voorlezer met het publiek.Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door de juryvoorzitter gesproken.Evi  zal Losser vertegenwoordigen in de Regionale Finale, die wordt gehouden op zaterdag 11 maart in de bibliotheek van Haaksbergen.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid