Nieuws

De film van maart bij het Filmhuis Losser

8 maart is het weer de 2e woensdag van de maand. Dat betekent dat er in het Filmhuis in Losser ‘s middags een goede film vertoond wordt.

 

Deze woensdag kunt u kijken naar “Dancer in The Dark”, een aangrijpende musical-film van de beroemde Deense regisseur Lars von Trier, met in de hoofdrollen Björk, Catherine Deneuve en David Morse.Dancer in the Dark is een monument van schoonheid en troost geworden.Von Trier en Björk leiden ons een hartbrekend tranendal in maar laten ons er dankzij de musical-scenes ook weer uit ontsnappen.

Musicals houden haar op de been

Het is 1964. De Tsjechische immigrante Selma werkt dag en nacht in een gevaarlijke en afmattende fabrieksbaan. Ze spaart al haar geld  om een oogoperatie voor haar zoon te kunnen betalen, zodat hij niet blind zal worden. Zelf is zij door deze erfelijke ziekte al zeer slechtziend, maar dat weerhoudt haar niet.

Musicals houden haar op de been. niet alleen als ze repeteert voor een amateurvoorstelling van “The Sound Of Music”, maar ook tijdens het bedienen van de helse machine in de fabriek biedt de muziek in haar hoofd verlichting en kan ze wegdromen.Maar een ander noodlot slaat toe. Als ze bijna al het geld bij elkaar heeft gespaard, wordt ze bestolen door haar bevriende buurman, tevens haar huisbaas.De ontdekking van deze misdaad draait uit op een drama.

Gouden palm

De film (Lars von Trier) kreeg een Gouden Palm, Björk ontving de Best Actrice Award. De film kreeg een award voor de beste Europese film,  en er was ook nog een Oscar voor The Best Song. Kortom, een bijzondere film. Dus...

 

Woensdag 8 maart  om 14.00 uur, in het Filmhuis te Losser,

Erve Kraesgenberg, Bookholtstraat 25 te Losser.

Toegangsprijs 6 Euro, inclusief koffie of thee.


LET OP: De speelduur van Dancer In The Dark is 140 minuten

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid