Nieuws

Filmhuis Losser

Op woensdag 8 november in de Kraesgenberg is de film  Il y a longtemps que je t'aime te zien. Intrigerend drama met Kristin Scott Thomas als een vrouw die na jaren van gevangenschap toenadering zoekt bij haar jongere zus.

Moord

Wanneer Juliette wegens moord de gevangenis in moet, verbreken haar ouders alle contact tussen haar en haar zusje Léa (Elsa Zylberstein), met wie ze vroeger heel close was. Als Juliette na 15 jaar vrijkomt besluit Léa, die inmiddels getrouwd is en twee kinderen heeft, haar in haar huis op te nemen, nogal tegen de zin van haar man Luc (Serge Hazanavicius).

Juliettes komst veroorzaakt spanningen in het gezin. Léa doet echter wel haar uiterste best om de fragiele verhoudingen te herstellen en Juliette te betrekken in haar dagelijks leven. Ze neemt haar mee naar de universiteit waar ze doceert, gaat met haar zwemmen en neemt haar mee naar etentjes met haar vrienden. Het blijkt alleen niet zo eenvoudig alle voorbijgaande jaren van afwezigheid en vooroordelen zomaar te overbruggen en bespreekbaar te maken.

Bestsellerauteur Philippe Claudel ('Grijze Zielen') maakte met deze aangrijpende film zijn regiedebuut. Hij schreef ook het scenario en wist Kristin Scott Thomas te strikken voor de hoofdrol. De Britse actrice, die al jaren in Frankrijk woont, maakte veel indruk met deze rol.

  • De film duurt ongeveer120 minuten en begint om 14.00 uur.
  • In de pauze wordt u thee of koffie aangeboden.
  • Na de film kan men desgewenst wat drinken aan de bar.
  • Entree 6 euro incelusief koffie of thee
  • Erve Kraesgenberg, Bookholtstraat 25 te Losser.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid