Nieuws

Ga lekker wandelen in Losser

Nieuwe wandelnetwerkkaarten Twente verkrijgbaar bij VVV De Lutte en Losser

Het Wandelnetwerk Twente is dusdanig groot dat er 5 overzichtskaarten zijn uitgebracht. De natuurgebieden van de gemeente Losser staan op de kaart Oost Twente, hierop staan ook Ootmarsum, Denekamp en Oldenzaal.

Honderden kilometers

De nieuwste serie wandelkaarten Twente is uitgebracht. Het wandelnetwerk Twente koppelt honderden kilometers rondwandelingen ommetjes en lange-afstandswandelingen aan elkaar en bestaat uit meer dan 1000 routes, met ieder hun eigen kleur. De routes brengen wandelaars per definitie op plekken waar men niet vanzelf komt, zoals bos- en heidelandschappen, veengebieden, historische dorpskernen en meanderende rivieroevers. De eigen ideale wandelroute kan worden samengesteld door verschillende keuzepunten te combineren of door een bestaande route te pakken.

Inkorten of uitbreiden

Onderweg kan de route ingekort of uitgebreid worden en de wandelaars hoeven zich dus niet bezig te houden met straatnamen of routebeschrijvingen, maar alleen de bordjes met gekleurde pijlen in de gaten te houden. Onderweg staat af en toe een informatiepaneel met een kaart van het wandelnetwerk in Twente. Om nog meer beleving mee te geven aan het Wandelnetwerk Twentse is dit netwerk de afgelopen jaren aangevuld met nieuwe thema’s, zowel kort als meerdaags en met eigen unieke symbolen en namen weergegeven.

Het wandelnetwerk biedt dus alle vrijheid, men bepaalt zelf de route en de gewenste afstand en is ook uitstekend te gebruiken als hardlooproute waarmee verharde wegen afgewisseld kunnen worden met zandpaden.

Gemeente Losser staat op de kaart Oost Twente

Alle routes en paden van het wandelnetwerk zijn gebundeld in handige wandelkaarten. Naast de routes zijn op de kaart de toeristische infopunten, restaurants, musea, vogelkijkhutten en andere bezienswaardigheden langs de routes. Het Wandelnetwerk Twente is dusdanig groot dat er 5 overzichtskaarten zijn uitgebracht. De natuurgebieden van de gemeente Losser staan op de kaart Oost Twente, hierop staan ook Ootmarsum, Denekamp en Oldenzaal.

De delen zijn uiteraard aangesloten op de andere delen van Wandelnetwerk Twente: Noord-Twente,  Zuid-Twente en West-Twente zijn vanaf nu ook verkrijgbaar en de kaart stedenband is binnenkort verkrijgbaar.

De wandelnetwerkkaarten € 4,95 zijn verkrijgbaar bij VVV De Lutte-Losser.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid