Nieuws

Gala avond carnaval St. Maartenstede

De Vicaryzaal zat dinsdagavond 21 februari vol met bewoners, familieleden en bezoekers. Om 19.30 uur kwamen alle hoogheden onder begeleiding van de hofkapel Anklojers de zaal binnen.

Wim Pothoven praatte de avond aan elkaar op de manier die hem zo eigen is en die we allemaal van hem kennen. De Martiniwichter beten het spits af en vonden veel bijval na hun optreden.

Lynn steelt harten

En zoals Wim Pothoven het aankondigde dat zij op een avond als deze niet mocht ontbreken was het ook. De achtjarige Lynn Bijkerk, zangeresje uit de stal van Merel Gerritsen betrad het podium als een professioneel zangeres, gekleed in een prachtige outfit. Zij bracht twee liedjes ten gehore.

Gala avond carnaval St. Maartenstede

De eerste was: “Samen voor altijd” van Marco Borsato. Het tweede was: “Jolene” van Dolly Parton. Het vooral oudere publiek ging uit het dak. De stelling van Wim Pothoven werd bewaarheid. Op zo’n feestje mag Lynn niet ontbreken. Ze kreeg een medaille en werd opgenomen in de huishouding van de Prins.

Anklojers

Daarna kwam vorst Barry de 1e op het podium om zijn lied te zingen. Vervolgens speelden de Anklojers een carnavalsmedley en was het tijd voor een hapje en een drankje. Na de pauze volgde een spetterend optreden van de Martiniwichter met het thema circus. Toen kwam de JKL prins op het podium en ook zij zongen hun prinsenlied.

Prins Kjell van de Veldmuuskes ontbrak ook niet. Daarna was het tijd voor prins Patrick de 1e om de onderscheidingen voor de oudste man en vrouw uit te delen. Ook de mooist verklede persoon werd gehuldigd en er was een onderscheiding voor mevrouw Kaalverink en de heer en mevrouw Bouwma voor hun bewezen diensten voor de carnaval. Daarna nog een optreden van het Bösselkwintet, waarna het einde van deze super geslaagde avond naderde. Er werd afgesloten met het Lossers volkslied.

Gala avond carnaval St. Maartenstede

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.