Nieuws

Geen optreden van Jan Riesewijk bij Losser Sociaal

Jan Riesewijk werd een poosje geleden opgeschrikt. Het leek er op dat hij een hartinfarct zou hebben. Gelukkig was dat niet het geval. Wel waren alle symptomen aanwezig. Hij kreeg onder andere pijn op de borst. In korte tijd werd hij afgevoerd per ambulance en werd hij onderzocht op de hartafdeling waar men constateerde dat zijn hartzakje ontstoken was.

Schrikken

“Dat was schrikken”: zegt Jan. “Pijn op de borst en afgevoerd met een ambulance. Daar was ik natuurlijk absoluut niet op ingesteld. In het ziekenhuis ben ik gekatheteriseerd. Gelukkig was het geen hartinfarct zoals men aanvankelijk veronderstelde. Men ontdekte dat mijn hartzakje ontstoken was. Daar ben ik nu van aan het herstellen en ik voel me goed. Ik werk tijdelijk niet maar de volgende week begin ik weer op basis van revalidatie. Ook heb ik enkele optredens, waaronder het optreden voor de 4 dagen feest in Losser van Losser Sociaal, moeten afzeggen. Dat is vervelend voor hun maar ook voor mij. Ik doe het graag maar moet nu wel eerst even aan mijn gezondheid denken.”

Het wordt er niet minder mooi om

“Het wordt er niet minder mooi om. Nou ja een hééééél klein beetje dan. Alfred Gerritsen en zijn kompanen hebben al iets geregeld. Mathilde Geerts komt met een prachtige act. Bovendien zit het programma vol met andere geweldige artiesten. Ik hoop dat de bezoekers veelvuldig aanwezig zijn. Het wordt een feest om niet te vergeten. Na het uitzieken ga ik weer volop aan het werk. Ik heb de APK goed doorstaan en heb er weer 40 jaar bijgekregen.”

Advies

Jan heeft van de artsen het advies meegekregen om zijn levensstijl een beetje aan te passen. Hij is nu enkele keren per week in de sportschool te vinden. Dat vindt hij geen straf. “Het werd ook de hoogste tijd dat ik wat aan mijn conditie moest gaan doen en daar is deze waarschuwing een prachtige aanleiding toe.”

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.