Nieuws

Gek van Geluk

Actrice Plien van Bennekom speelt de hoofdrol in Gek van Geluk, de nieuwe komedie van regisseur Johan Nijenhuis.

Johan Nijenhuis is met grote hits als Toscaanse bruiloft, Verliefd op Ibiza, Rokjesdag en Onze Jongens een van de succesvolste Nederlandse regisseurs. Deze film gaat over Lena, een single moeder die liefdesliedjes schrijft. Door het gebrek aan romantiek in haar leven komt er echter weinig meer uit haar pen.

Dan verzint haar beste vriendin (Carly Wijs) een list om haar te helpen. Ze huurt een werkloze acteur (Matteo van der Grijn) in om Lena’s hoofd op hol te brengen.

Marietje Noordkamp

Marietje Noordkamp kreeg een telefoontje van Johan Nijenhuis. Hij vroeg haar of ze een paar dagen vrij kon maken om een kleine rol in deze film te vertolken. Natuurlijk had Marietje hier oren naar. Zij kent Johan van de periode dat ze acteerde in “Jonge Leu en Oale Groond”, de rol van Mini Wildspieker. Marietje speelt in 3 scenes.

Ze speelt de rol van een wat oudere dorpsvrouw Marie, die in onvervalst plat Twents haar woordje doet. De eerste scene is opgenomen op het pontje van Batenburg. Ze staat met de fiets op het pontje om naar de bakkerij te gaan en maakt een opmerking tegen de pontvrouw (Magda Bijvank) over Lena (Plien) die nogal lang staat te zoenen met een jongeman (Mateo van der Grijn). De 2e en 3e scene spelen zich respectievelijk voor en in de bakkerij af in het dorpje Rossum bij Zaltbommel.

Het dorpje straalt nog de sfeer uit van het Losser uit de jaren’70. Marietje zegt hierover: “Ik vind het geweldig dat Johan Nijenhuis aan mij gedacht heeft toen hij een actrice zocht met Twentse roots voor zijn nieuwe film. Hij was hoofdregisseur van de serie Jonge Leu en Oale Groond. Hij is zeer flexibel en vindt het mooi dat je mee denkt. Zo zijn er op mijn voorstel een paar teksten aangepast. Het was weer een mooie ervaring er bij, hopelijk wordt het een succes.

Het is voor mij natuurlijk ook extra spannend Ik verheug me erg op de première 7 december. We zullen het zien.“ Andere rollen zijn er voor Henry van Loon, Waldemar Torenstra, Beppie Melissen en Loes Haverkort. Gek van Geluk gaat 7 december in première.

Klik hier voor een Kijkje op de set van Gek van geluk.

Rommelpot

De zeer ervaren Marietje speelt al 54 jaar toneel. Ze heeft voor de najaar voorstellingen ook weer een prachtige rol zegt ze. Op haar 17e speelde ze haar eerste rol en ze hoopt nog vele jaren te kunnen en mogen spelen voor de Losserse toneelvereniging “de Rommelpot”.

Gek van Geluk

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.