Nieuws

Gelijkspel Dames Losser voelt als nederlaag

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in een matige wedstrijd met 4-4 gelijkgespeeld tegen het net wat hoger op de ranglijst staande Ravijn 3.

De arbiters

In deze wedstrijd stonden de arbiters van dienst aan beide zijden de verdedigers vrij veel toe. De aanvallers konden daardoor moeilijk kansen creëren. Halverwege de eerste periode kon Losser middels een overtalsituatie de score openen, maar dit werd vlak na het begin van de tweede periode middels een discutabel gegeven strafworp weer teniet gedaan.

Vlak voor het verstrijken van deze tweede periode was er een grote kans op de 3-1, maar de Nijverdalse doelvrouwe redde haar ploeg  bij deze man meer situatie. Losser kwam later toch op 3-1, en ging daarmee de laatste periode in. Losser ging voor uitbreiding van de score en creëerde een aantal overtalsituaties. Deze konden echter niet omgezet worden in doelpunten.

 

 Een strafworp

Het Ravijn scoorde wel. Halverwege deze laatste periode werd de stand 4-3 in het voordeel van Losser, een strafworp werd wel verzilverd. In de aanval hierna kon de Nijverdalse midvoor simpel de aansluitingstreffer scoren. Toch leek Losser nog de winst in eigen huis te houden, bij wederom een man meer werd de laatste time-out genomen. Het resultaat was echter teleurstellend, en dat werd er niet beter op toen 20 seconden voor tijd wederom de midvoor van Het Ravijn de gelijkmaker mocht scoren.

Het was een uitgelezen kans om aansluiting te krijgen op de 6e plaats, maar deze  werd niet aangegrepen. Daardoor voelde dit gelijkspel als nederlaag.

Volgende week moet Losser in Zwolle aantreden tegen kopoper Swol. Deze ploeg heeft dit seizoen nog geen punt verloren. Er kan dus zonder vrees gespeeld gaan worden.

Tussenstanden: 1-0, 2-1, 3-1, 4-4.

Doelpunt Losser: Theresia Korfage 2, Susan Nijhuis en Cindy Marsman 2.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid