Nieuws

Geloof en een Hoop Liefde

Het E.O programma Geloof en een Hoop Liefde heeft afgelopen maandag opnames gemaakt over Ferdi de Boer.

Sportieve man
De hele dag stond Ferdi in de centraal voor in het programma. Het begon ‘s morgens op de ijsbaan van Losser. Daar werd de sportieve kant van Ferdi belicht. Het is een sportieve man die graag op de racefiets zit, de schaatsen onderbindt zo snel het maar kan, en is dat niet genoeg slaat hij een triatlon ook niet af.

De ijzerman

Later die dag komt natuurlijk de “ijzerbak” ook in beeld. Er worden opnames gemaakt op de Pol. Voor iedere Lossenaar de plek om zijn-haar oud ijzer te brengen voor de vele goede doelen die Ferdi ondersteund. Het verhaal waarom, is een leidraad voor het programma. De vreselijke ziekte 10 jaar geleden die Ferdi treft, is voor hem aanleiding om de inzameling van oud ijzer op te zetten. De opbrengst hiervan is dan ook bestemd voor zoveel verschillende doelen.



Rode Kruis middag

Elke maandag is het “Rode Kruis” middag. Dit is een middag door het Rode Kruis Losser georganiseerd. Een team van rond de 10 vrijwilligers en medewerkers zorgen voor een leuke middag voor bewoners en ouderen uit Losser. Twee keer in het jaar doet Ferdi een duit in zakje. Ook afgelopen maandag. Er is een gebakje, Merel Gerritsen zingt het hoogste lied en Alfred Gerritsen en zijn drie vrijwilligers bakken zo’n 1500 poffertjes.

De cameraploeg van Geloof en een Hoop Liefde, loopt door de zaal, spreekt met bewoners, medewerkers en vrijwilligers over de betekenis van Ferdi in Losser. Mooie beelden kunnen gemaakt worden van 140 zingende vrolijke mensen, die genieten.
Ferdi is gewoon Geloof en een hoop liefde. Hij doet de titel van het programma eer aan. Hij hield hoop, geloofd in de goedheid van mensen, en hij geeft zoveel mensen een dag plezier met veel liefde.

De uitzending is gepland op 11 december om 17.50 op ned 2

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid