Nieuws

GEObattle op het Twents Carmel College Losser

Het Twents Carmel College Losser organiseerde op woensdag 21 februari de GEObattle 2018

Aardrijkskundige vraagstukken 

Zeven teams van basisscholen uit Losser en omgeving strijden tegen elkaar tijdens de GEObattle. Elk team bestond uit vier leerlingen van groep 8. Het programma bestond uit twee onderdelen. Het ene onderdeel bestond uit vijf battles. Dit waren aardrijkskundige vraagstukken waarbij kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerking en doortastendheid centraal stonden.

Zo moesten leerlingen bijvoorbeeld aan de hand van beelden van Googlemaps streetview bepalen waar deze opnames waren gemaakt of ze moesten aan de hand van 10 foto’s raden welk land ze zagen. Het andere onderdeel was een ontwerpwedstrijd. Aan de hand van de gegeven randvoorwaarden moeten de groepjes tot een oplossing komen van een bepaald vraagstuk. De battles worden begeleid door leerlingen en docenten van het Twents Carmel College Losser.

Wie won de GEObattle op het Twents Carmel College?

Het winnende team gaat met de hele klas naar de LEGO Education Innovation Studio in Enschede voor een workshop aangeboden door Saxion. Daarnaast mogen ze deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap op 25 mei 2018 op het Twickel College in Hengelo. Ook zijn er twee deelprijzen, de atlassen voor deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door AtlasProducties van Noordhoff Uitgevers (de Grote Bosatlas). De organisatie was in handen van onder andere Sharon Oude Nije Weme het Twents Carmel College Losser.

Winnaars

De middag is goed verlopen en er is fanatiek gestreden voor de prijzen.

De uitslag was als volgt:

Winnaar van de battles: het team van De Martinus uit Losser (Loek Agten, Melle van der Leest, Brent Suthof, Stijn Voortman)
Winnaar van de ontwerpwedstrijd: het (andere!) team van de Martinus (Elisa Riesewijk, Bo Monninkhof, Lina van der Leest, Isa Wevers)
Deze teams kregen een Junior Bosatlas voor in de klas en een zakje paaseitjes.

Tot slot nog de ‘overall’ winnaar: opnieuw De Martinus.
De jongens die de battles hadden gewonnen waren ook nog eens derde bij de ontwerpwedstrijd en dus ook de uiteindelijke winnaar van de GEObattle 2018 van het Twents Carmel College Losser. Zij wonnen een workshop met heel groep 8 in de Saxion Lego Education Innovation Studio in Enschede. Daarnaast hebben zij zich geplaatst voor het NK GEObattle op 25 mei op het Twickel College in Hengelo.

 

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.