Nieuws

Goede prestatie koks De Bloemenbeek tijdens Horecava Amsterdam

Ralph Benneker en Michel oude Booijink van landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte hebben de derde plaats gehaald in de strijd om het Bronzen Koksmes op de Horecava in Amsterdam.

Bij de wedstrijd om het Bronzen Koksmes gaan teams, bestaande uit een leerling en diens leermeester, de strijd aan door een amuse en drie gerechten te creëren op basis van een zogenaamde ‘Blackbox’. Pas op de dag van de wedstrijd ontvingen zij deze Blackbox, waarin de koks dit jaar onder meer kalfsvlees, snoekbaars en kokkels aantroffen.

Restaurant De Nederlanden uit Vreeland is winnaar geworden van het Bronzen Koksmes 2018 en nummer nummer twee werd Merlet uit Schoorl.

Deelnemers Bronzen Koksmes

In totaal deden acht teams mee aan de strijd om het Bronzen Koksmes:

  • Restaurant Bij Kees in Zierikzeemet als leermeester Kees Visser en zijn leerling Jeffrey Buyl.
  • De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, met leermeester Gijs van Gils en leerling Julius Kramer.
  • Restaurant De Ertepeller met leermeester Rob van Werkhoven en leerling Melvin Jousma.
  • Restaurant De Bloemenbeek met leermeester Michel Oude Booijink en leerling Ralph Benneker.
  • Restaurant Merlet met leermeester Marco Helsloot en leerling Jasper Panis.
  • Villa de Duinen met leermeester Richard van Gijlswijk en Jos Compier.
  • Restaurant Hanninkshof met leermeester Gert Bakker en leerling Leon Grootveld.
  • Restaurant De Nederlanden* met leermeester Vincent van Wegen en leerling Damian Moes.

Bron: Misset Horeca

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T.