Nieuws

Gratis muziekles

Muziekverenigingen Kunst & Strijd en De Tukkers wil kinderen bekend maken met de blokfluit en biedt vanaf 1 maart gratis lessen aan.

Stoer

De muziekverenigingen starten samen vanaf 1 maart weer met nieuwe blokfluitgroepen. De eerste drie lessen zijn gratis. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich aanmelden. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen kiezen voor de vooropleiding blokfluit, of direct de stap naar een harmonie instrument maken. Zoals bekend maakt muziek kinderen slim, creatief en leer je er goed door samenwerken met anderen. Bovendien is het hip en stoer!

Pure geluid

Onbekende werelden gaan voor je open bij het pure geluid van de blokfluit. Als je met de blokfluitlessen begint, begint de docent of er kinderen van jouw leeftijd zijn, met wie je samen les kunt hebben, als dat mogelijk is, ben je met zijn tweeën of drieën in een groepje. Het spelen in de blokfluitgroep geeft een goede vooropleiding voor het spelen van een instrument in een orkest.

Onder de enthousiaste leiding van Laura en Melanie Brunink lukt het vaak al naar een paar lessen echt muziek te maken. Al snel kan worden meegespeeld met muziek op CD of met het B (jeugd)orkest van de vereniging. De lessen zijn eens per week, een half uur per les. Daarnaast worden allerlei gezellige activiteiten georganiseerd. Speel je al een instrument en ben je op zoek naar een leuke vereniging? Dan ben je natuurlijk altijd van harte welkom.

Orkestrepetitie

Een les of orkestrepetitie bezoeken kan ook elke vrijdag- of maandagavond.

• B (beginners)-orkest: 18.30 – 19.30 uur Vrijdagavond ’t Bloashoes, Bookholtlaan 9

• A-orkest: 19.30 – 21.30 uur Maandagavond, ’t Tukkershoes, Bookholtlaan 21

Beide gebouwen bevinden zich bij Zwembad Brilmansdennen in Losser Tijdens de orkestrepetities is het ook altijd mogelijk een instrument te proberen, om te kijken wat bij je past. Er wordt gerepeteerd in het verenigingsgebouw van K&S: ’t Bloashoes aan de Bookholtlaan 9 te Losser (links naast zwembad Brilmansdennen).

Nog vragen? Je kunt altijd contact opnemen met Bram Nowee 06-43531835 om te overleggen of een vraag te stellen.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid