Nieuws

Griezelig gezellig in Losser

Op zaterdag 28 oktober is in het centrum van Losser een dolle boel. Kom en laat je verrassen door de vele activiteiten. De laatste boerenmarkt van dit seizoen. Deze keer in het teken van de herfst, Halloween en mode. Genieten van de mooie producten die het Twentse land je geeft. Proef de zomer in de jams, ruik het vers gebakken brood, de lekkerste kazen met vele smaken uit onze regio.

Modeshows

As zaterdag 28 oktober zullen 20 modezaken in Losser tijdens 3 modeshows hun nieuwste collecties vertonen. Om 12.30 uur in de Brinkstraat, 14.00 uur in de Sint Maartenstraat/Raadhuisstraat en om 15.30 uur op De Brink.

Halloween

"Naar aanleiding van het succes van afgelopen jaar wordt Halloween dit jaar nog spectaculairder in het centrum van Losser. Aan de aankleding wordt nog meer aandacht besteed en er zijn maar liefst 16 figuranten" aldus Linda Beekveld namens de organisatie.Ook wordt een complete griezelhut ingericht. Maar ze verklapt nog niet waar.

Activiteiten

Voor de kids zijn er leuke Halloween activiteiten in het centrum van Losser zoals het carven van pompoenen en schminken in Halloween stijl. Nieuw is Grabbel Grietje. Hier kunnen kinderen voor €0,50 bij Grietje op de rok grabbelen naar leuke mini presentjes.

Halloweentocht

Vanaf 18.00 uur start de Halloweentocht. Deze tocht door het centrum van Losser duurt ongeveer ruim 30 minuten. Leuke prijzen zijn te winnen en nadien krijgen de kinderen die meedoen een kleine traktatie. Inschrijven is verplicht; dit kan door voorinschrijving bij Westbound Travel aan de Brinkstraat.

De zaterdag zelf kunnen kinderen zich vanaf 16.00 uur inschrijven in de Griezelhut.

Kinderen die meedoen wordt aangeraden een zaklamp mee te nemen.

Boerenmarkt

De lokatie van de Boerenmarkt is volgens de organisatie 'op de mooiste kruising van Losser aan de Brinkstraat, Torenstraat en Teylerstraat'. Met aan twee zijden ruime terrassen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

De markt bestaat uit  een ruim assortiment kramen met streekproducten. Op deze markt kunnen bezoekers Twentse streekproducten verwachten als: diverse kaassoorten, geitenkaas, zuivel, fruit, groente, verse sappen, jams, chutneys, pasta’s, brood, vlees en vleeswaren, mosterd, ijs, kruiden, paling en fruit van het seizoen.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid